PALMA

Cort iniciarà la restauració de Bellver amb fons del Consell

La institució insular, per primera vegada, farà una aportació a Palma de 4 milions per la capitalitat

L’Ajuntament de Palma començarà el projecte de restauració del castell de Bellver amb fons provinents del Consell de Mallorca. Es tracta d’una intervenció urgent que necessita la construcció per tal de garantir-ne la conservació i la seguretat dels visitants, i que suposarà la rehabilitació del passeig de ronda exterior, la murada i els fossats interior i exterior del castell. Per a l’inici d’aquests treballs, es destinaran més d’un milió d’euros d’una partida total d’uns quatre milions que el Consell aportarà a Palma, per primera vegada, en concepte de les inversions que ha de rebre la ciutat en compliment de la Llei de capitalitat.

L’Ajuntament i el Consell presentaren ahir l’acord assolit després que la setmana passada s’anunciàs que durant l’any que ve el Govern també aportarà a Palma per aquest concepte uns set milions d’euros. Cort disposarà així d’11 milions d’euros per a inversions directes, sobre els quals per primera vegada en molts anys en podrà decidir la destinació, tal com preveu la Llei de capitalitat. Dilluns vinent es reunirà el Consell de Capitalitat, integrat per les tres institucions i liderat per la presidenta Francina Armengol, el president Miquel Ensenyat i el batle José Hila, per tancar els acords.

Els projectes que l’Ajuntament durà a terme amb la contribució del Consell estaran dins els àmbits en els quals té competències la institució insular: Carreteres, Benestar Social i Cultura. A més de l’inici de la restauració del castell de Bellver, Cort preveu destinar 300.000 euros a l’execució d’un passeig per a vianants i bicicletes entre la Real i l’hospital de Son Espases, la creació d’un altre entre el camí Vell de Sineu i Son Llàtzer amb un cost de 400.000 euros, l’inici d’adequació del trànsit del bulevard de la façana marítim amb 700.000 euros i, finalment, destinar-ne 540.000 més a la millora urbana del camí Salard. Els consellers insulars d’Economia i Hisenda, i Territori i Infraestructures, Cosme Bonet i Mercedes Garrido, presentaren ahir l’acord amb Cort amb el batle, José Hila.