PALMA

L’adjudicació del palau de congressos es mantindrà enlaire almanco fins a l’octubre

El nou consell d’administració vol que l’Advocacia de la Comunitat revisi la legalitat tot el procés

L’adjudicació del palau de congressos es mantindrà de moment enlaire, a l’espera d’un informe que revisi la legalitat de tot el procés i que no estarà enllestit almanco fins al mes d’octubre. El consell d’administració de la societat pública Palau de Congressos S.A., integrada al 50 per cent pel Govern i l’Ajuntament de Palma, es reuní ahir per primera vegada després de les eleccions amb els nous representants institucionals i prengué la decisió de sol·licitar a l’Advocacia de la Comunitat un informe de legalitat sobre tot l’expedient de contractació de l’adjudicació del palau i el seu hotel annex. D’aquest concurs en resultà guanyador el grup Barceló, que ja va ser adjudicatari en el seu moment del palau i de l’hotel, però que abandonà el projecte en construcció després de la pèrdua del poder per part del Govern de Jaume Matas i l’entrada del Pacte a les institucions. No obstant això, en el darrer tram del mandat passat, les anteriors administracions del PP no acabaren de ratificar l’adjudicació a Barceló per advertir presumptes irregularitats en el concurs, principalment en relació amb la valoració inclosa en l’expedient sobre l’hotel annex, pel qual l’adjudicatari es reservava una opció de compra per 40,5 milions.

De les conclusions del dictamen sol·licitat ara pel nou consell d’administració en dependrà el futur de la gestió del palau de congressos. Si s’observen indicis d’il·legalitat en el procés d’adjudicació seguit durant el mandat passat, s’iniciaran els tràmits per convocar un nou concurs amb unes noves condicions que encara no s’han volgut avançar, mentre que si l’informe és favorable, es ratificarà l’adjudicació al grup Barceló amb les condicions aconseguides en l’anterior.

En el cas que l’Advocacia de la Comunitat no accepti la sol·licitud de Palau de Congressos S.A. per encarregar-se d’aquest informe de legalitat, el consell d’administració ja ha acordat que aquest dictamen es contractarà externament. La presidenta d’aquest òrgan i regidora de Turisme, Comerç i Treball de Palma, Joana Maria Adrover, explicà que en qualsevol cas es fixarà un termini màxim d’entre 45 i 60 dies per a l’elaboració de l’informe, perquè estigui enllestit com a molt tard el mes d’octubre i poder prendre després les decisions oportunes.

“No dubtam dels informes municipals que s’han fet fins ara”, digué acompanyada de la director general del Turisme i representant del Govern, Pilar Cabornell, “però només es referien a qüestions concretes del procés d’adjudicació, i el que necessitam és una anàlisi completa per comprovar si tot ha estat legal”. Aquests informes municipals foren encarregats per l’anterior responsable polític del palau, el tinent de batle Álvaro Gijón.