Publicitat
Publicitat

PALMA

El Lluís Sitjar s’esvaeix amb la demolició de la darrera tribuna

Els treballs a l’antic estadi es troben executats ja al 80%

D’aquí a pocs dies no hi haurà cap rastre del Lluís Sitjar, tret de la porta original d’entrada a l’estadi, amb l’antic escut del Mallorca, i un record topogràfic de la ubicació dels córners. Els treballs de demolició ja s’han executat al 80% i, de fet, aquesta setmana ha començat l’enderrocament de la darrera tribuna. Es tracta de la superior, la que feia de voladís per a la coberta. Les màquines ja hi han iniciat la tasca i ara només en queda la meitat.

Des de l’Ajuntament de Palma s’ha informat que les obres de demolició del Lluís Sitjar avancen complint els terminis i el pressupost establerts -mitjan abril i 1,2 milions d’euros-. Una vegada buit i net i retirades totalment les runes, el solar, d’uns 27.000 mentres quadrats, quedarà inaccessible mitjançant un tancament perimetral.

No hi haurà prou enderrocs

Les obres de demolició que estan a punt d’acabar deixaran un gran desnivell entre la plaça de Barcelona i els terrenys de la falca verda al costat de la Riera, precisament allà on actuen ara les màquines per demolir la tribuna superior. El motiu, segons ha confirmat el Consistori, és que l’empresa que les realitza preveu que finalment es generin tan sols uns 5.000 metres cúbics d’enderrocs, una qualtintat molt inferior als 30.000 que inicialment es varan calcular que serien necessaris per tal de restaurar l’espai. El problema és que la tribuna de l’estadi va ser excavada en el terreny en el moment en què aquesta instal·lació va ser construïda, l’any 1945, per una qüestió d’estalvi econòmic i això genera un desnivell.

Fins al moment l’Ajuntament no ha previst cap actuació complementària per omplir aquest buit després que acabin les obres, encara que la idea és destinar-ho a equipaments per al barri del Fortí.