PALMA

Qui t’estimes més per Sant Sebastià: Cris Juanico o Manu Tenorio?

Cort obre una consulta ciutadana no vinculant entre 328 ofertes presentades

L’Ajuntament de Palma ha posat en marxa, des d’ahir i només fins al proper dijous, la consulta ciutadana que es tindrà en compte per confeccionar els cartells dels concerts de les festes de Sant Sebastià 2016. Els ciutadans podran fer valoracions sobre les seves preferències per a les actuacions musicals a cadascuna de les distintes places de la ciutat, a partir de les 328 propostes presentades per diferents empreses d’espectacles al concurs obert per l’Ajuntament.

El sistema de votació és a través del web municipal de Palma i el requisit per poder participar-hi és disposar de la targeta ciutadana com a identificació i tenir més de 16 anys.

Els resultats d’aquesta consulta ciutadana no seran vinculants. Segons les votacions i valoracions que hagi obtingut cada grup o artista, es tindran en compte per fer la selecció final dels cartells, però l’àrea de Participació Ciutadana farà després les correccions oportunes segons la viabilitat econòmica -cada plaça on se celebren els concerts té una partida pressupostària determinada per als seus propis cartells a partir d’un total de 266.549 euros destinat per a totes les actuacions musicals-, la coherència de l’estil musical que s’atribueix a les actuacions de cada lloc i la preferència per poder triar grups i artistes d’àmbit local i en llengua catalana.

Valoracions de l’1 al 10

En qualsevol cas les ofertes presentades són molt diverses per a cada plaça i els ciutadans podran valorar-ne cada una amb una puntuació de l’1 al 10. A la plaça de Cort, per exemple, classificada com a estil de “música lleugera, blues, pop i pop rock”, per a la nit de la revetla de dia 19 de gener s’hi han presentat propostes per a les actuacions d’artistes tan diferents com Cris Juanico, Casa Rusa, Los Inhumanos, Manu Tenorio, Tomeu Penya o Mishima, entre d’altres. Per a la plaça d’Espanya, per contra, per a la mateixa nit la tria és molt més reduïda, just entre els grups Celtas Cortos, Els Pets i Sweet California.

La consulta permet fer valoracions de manera separada sobre les preferències tant per als artistes principals i com per als teloners de les places d’Espanya -també per als concerts del programa oficial dels dies 18 i 20 de gener-, de la Reina i Joan Carles I, així com de manera conjunta per a les actuacions a les places Major, Cort, la Llotja, l’Olivar i Sant Domingo de la Calzada.

La consulta només estarà oberta fins al proper dijous dia 5 de novembre perquè els terminis administratius s’esgoten per tal que l’Ajuntament pugui tancar després les contractacions de cara al proper mes de gener. La nova regidora de Participació Ciutadana, Eva Frade (Som Palma), animà ahir a participar-hi i a sol·licitar la targeta ciutadana perquè serà l’eina d’accés a altres consultes d’aquest tipus que faci la seva àrea a partir d’ara.

Frade valorà positivament el nombre ofertes presentades per als concerts, gairebé un centenar més que l’any passat, i afirmà que la consulta és una “prova pilot” que també aportarà moltes dades de cara a poder preparar les festes del 2017. En aquest sentit, la regidora remarcà que s’ha constituït la comissió municipal de festes, amb entitats i col·lectius, perquè comenci a treballar a partir d’aquest mes de novembre, i també que ja de cara a Sant Sebastià 2016 hi ha oberta una convocatòria d’iniciatives ciutadanes perquè siguin incloses dins el programa oficial de l’Ajuntament i comptin amb el seu suport tècnic i econòmic per celebrar-se, com es va fer a l’estiu amb la “batalla” lúdica entre Canamunt i Canavall.