Publicitat
Publicitat

PALMA

Un miler d’aspirants per a 50 places de peó de reforç a Emaya

Desestimada la querella contra l’anterior consell d’administració

Al voltant d’un miler de persones s’han inscrit per aspirar al procés de selecció per a la contractació de 50 peons per part de l’empresa municipal Emaya, amb un caràcter temporal de tres mesos i per participar en el pla de reforç de la neteja viària durant aquest estiu i de manera especial al centre de la ciutat i les zones turístiques. Aquestes contractacions, en la categoria de peó especialista i amb un sou d’uns 1.500 euros mensuals, han estat una de les primeres mesures preses en el càrrec per la tinent de batle d’Ecologia i presidenta d’Emaya, Neus Truyol (MÉS), que es queixà que l’anterior equip del PP no deixàs aquest pla de reforç enllestit.

La selecció del mig centenar de peons entre el miler d’aspirants es realitzarà mitjançant una entrevista personal i un concurs basant-se en els requisits habituals en l’empresa pública. El procés va ser acordat per Truyol amb el comitè d’empresa, que l’any passat mantingué un conflicte amb la direcció anterior per aquest pla. També es valoraran com a mèrits l’experiència professional prèvia, el nivell de català, si disposen de permís de conduir i la seva situació personal, i es prioritzaran les persones aturades de llarga durada i amb càrregues familiars.

A més, segons explicaren des d’Emaya, es tindrà especial cura amb les dones i els majors de 45 anys “pel fet d’estar especialment exposats a la present situació de crisi econòmica”. Hi haurà una reserva d’un 5% de les contractacions per a persones amb discapacitat, però aquelles amb un grau superior al 33% hauran d’acreditar la seva aptitud per poder exercir les funcions de peó especialista. Després d’aquest pla de reforç específic per a l’estiu, segons ha avançat Truyol, es realitzarà una auditoria organitzativa a Emaya per estudiar millores en el servei de neteja que necessitaran noves contractacions, en aquest cas ja de manera permanent.

Al marge d’això, l’Ajuntament informà ahir què l’Audiència Provincial ha desestimat la querella presentada per l’adjudicatària del sistema de la recollida pneumàtica, Envac Iberia, contra els membres de l’anterior consell d’administració d’Emaya, que per això estaven imputats. L’empresa, que ja ha estat condemnada a pagar 18,7 milions d’euros per la fallida del sistema, es querellà contra el consell d’administració anterior, encapçalat per Andreu Garau (PP), per l’execució d’un aval i en resposta a l’acció civil d’Emaya per reclamar-li una indemnització. Entre els querellats també hi havia l’actual responsable de l’empresa, Neus Truyol.

Dilluns nomenen Imma Mayol

Precisament aquest proper dilluns es reunirà per primera vegada el nou consell d’administració d’Emaya. L’ordre del dia de la reunió preveu el cessament del gerent anterior, Pedro Campaner, i el nomenament d’Imma Mayol com la seva substituta. Des de l’equip de govern s’ha informat que la veterana política no s’incorporarà de manera efectiva al càrrec de gestió fins dia 15. Mayol, que fa quatre anys abandonà els càrrecs que ocupava amb Iniciativa per Catalunya (ICV) a l’Ajuntament de Barcelona, entre els quals hi havia l’àrea de Medi Ambient, ha acceptat ara la gerència de la major empresa pública de Palma.