El tripartit ja s’ha gastat 144.525 euros en estudis i informes externs

El PP critica que s’obviïn els funcionaris i no es prioritzi la despesa social

El PP de Cort va fer públic ahir que el govern tripartit de Palma ja ha encarregat, només entre el 9 de juliol i el 6 d’octubre, estudis i auditories externes per valor de 144.525 euros. La portaveu dels populars, Marga Durán, criticà que això es tracta d’una despesa que supera els 1.000 euros diaris d’ençà que el tripartit format pel PSIB, MÉS i Som prengué possessió dels seus càrrecs a Cort. Durán va retreure a l’equip de govern que s’obviïn els tècnics i funcionaris de l’Ajuntament per fer aquests informes, de manera que així no es prioritza la despesa social tal com havien anunciat els nous representants municipals.

Després de la informació sol·licitada pel seu grup municipal, la portaveu del PP detallà que fins ara el nou equip de govern ha contractat informes externs per a l’assessorament de la nova Oficina Antidesnonaments, per valor de 9.680 euros i encarregats a un misser; per a dictaminar la legalitat de l’adjudicació del palau de congressos, que ha fet la UIB per 12.000 euros, o per a la realització d’una maqueta del barri del Jonquet per a l’elaboració del seu pla especial de protecció, que una professional farà per altres 5.018 euros.

Emaya, la major part

Però segons les dades aportades pels populars l’import de despesa més elevat per aquests conceptes correspon a l’empresa municipal Emaya, que ha encarregat dues auditories: una sobre la gestió dels seus serveis i una altra sobre els procediments de contractació, per un valor total d’uns 101.500 euros i que s’han adjudicat a dues empreses especialitzades. Al mateix temps una altra empresa farà un estudi sobre les alternatives de recollida de residus al centre històric per un preu de 16.307 euros.

“Les seves frases sobre la prioritat màxima de la despesa social perquè existia una emergència a la ciutat eren buides”, digué a partir d’això Durán, considerant-ho “una absoluta incoherència i un lamentable despropòsit”. La popular insistí en la seva crítica perquè “l’equip de govern contracti informes externs de manera tan lleugera”, sense tenir en compte els funcionaris municipals per poder fer-los i sense que, a parer seu, pels seus conceptes estigui justificada la seva externalització. “Sembla que no es fiïn dels serveis jurídics i tècnics de la casa”, ha acabat dient, “malgrat l’eloqüència que utilitzen quan parlen de la dignificació de la funció pública”.