01/07/2013

A Wert li falta mà esquerra

2 min
A Wert li falta mà esquerra

E l ministre d'Educació, José Ignacio Wert, s'està convertint en un autèntic maldecap per al Partit Popular i ell, en lloc de rebaixar la tensió, augmenta les dosis de provocació verbal que tant li agrada. No s'ha de perdre mai de vista que és una persona que es compara amb un toro de toreig "que s'encoratja amb el càstig".

La Moncloa, enfadada amb Wert. L'anunci unilateral del ministre, avui fa una setmana, de limitar les beques per a les matrícules universitàries a aquells que tinguin una nota de 6,5 va acabar amb la paciència de la Moncloa. Les altres instàncies del govern de Mariano Rajoy el van convidar a rectificar i ell, que és bastant espavilat, ho va fer però sense acabar de torçar el coll i regalant frases cèlebres a les hemeroteques especialitzades en ministres políticament incorrectes.

Manifestacions fora de lloc. La darrera ha estat aquest cap de setmana: "Les beques no són almoina", va etzibar Wert als alumnes. La cosa més trista és que queden fora de la beca de matrícula tots aquells que hagin aprovat però no hagin tret mig punt més fins al 5,5 per fer content el ministre. Qui defensa beques per a tothom que ho necessiti econòmicament no està fent una apologia a la vagància, sinó que se li doni una oportunitat per aconseguir formar-se en allò que vol exercir de gran. Els millors professionals són els que tenien els currículums acadèmics més brillants? No, alguna vegada coincideix i altres no, però el fet que un alumne no aconsegueixi una beca pot truncar el futur d'una persona que tornaria el préstec social -que és el que en realitat és una beca- en grans aportacions futures a la ciutadania, exercint amb excel·lència com a metge, científic, advocat o enginyer o qualsevol dels centenars de professions que reclamen una titulació universitària per poder desenvolupar-la.

Crítiques en la intimitat. Un alt càrrec del PP en el Congrés, que ha participat en totes les modificacions de les lleis educatives des del primer govern Aznar, admetia aquesta setmana des de la confidencialitat que "és impossible que tothom estigui equivocat i les polítiques de Wert siguin bones". El problema és que tots els que troben que el ministre d'Educació està provocant un enfrontament amb quasi tota la comunitat educativa mal de recompondre, quan s'encenen els micròfons se'ls desconnecta de manera automàtica l'autocrítica i només surten floretes cap a Wert i cap a la Llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMQE).

Les Illes imiten el tarannà de Wert . A les Illes Balears passa exactament el mateix. Quants d'alts càrrecs admeten en privat que s'està fent una autèntica barbaritat imposant el trilingüisme a les escoles sense una preparació sòlida del professorat per una mania personal contra el català? Quan hi haurà uns reponsables polítics d'educació que quan governin es recordin que a l'oposició predicaven que l'educació s'ha de deixar en mans dels experts i ells només ho han d'executar, en comptes d'utilitzar els experts perquè executin plans tintats d'ideologia.

El servilisme és dolent per a tothom. Als col·laboradors dels responsables educatius de Madrid i de Mallorca no els vindria gens malament una mica més de valentia per dir als seus caps que s'equivoquen, que tenir un poc de mà esquerra no vol dir ser d'esquerres i trair a la seva ideologia.

stats