Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

Andorra importa si apunta en la direcció correcta

Com que aquest dimarts el titular era que Andorra investigaria el xantatge policial espanyol per perjudicar el procés, el tema no interessava i els diaris miraven cap a una altra banda

La premsa ha estat més atenta que mai a Andorra d’ençà que Jordi Pujol va confessar que hi havia amagat la fortuna familiar. Així que quan hi ha una novetat important que afecta el país i l’expresident el més lògic és que... no, no es facin il·lusions. Com que aquest dimarts el titular era que Andorra investigaria el xantatge policial espanyol per trobar informacions contra Pujol, Artur Mas i Oriol Junqueras i així perjudicar el procés, el tema no interessava i els diaris miraven cap a una altra banda. A Barcelona El Periódico hi dedicava una petita columna i La Vanguardia se centrava en l’exculpació dels directius del banc i relegava el xantatge a un breu. A Madrid, l’excepció era La Razón, que ho introduïa amb suavitat: mitja pàgina centrada en la deriva econòmica del cas i un paràgraf final per a la investigació per xantatge. ¿Confiaven en El Mundo, que ha fet de les dades bancàries andorranes pedra de toc de les seves informacions? Doncs ni una línia. Si apunta contra el procés, Andorra ocupa la premsa; si investiga la policia espanyola, torna a ser aquell simpàtic país on el més destacat és que el formatge, el sucre i el tabac són més barats.

LA CULPA ÉS DE SÁNCHEZ

“La culpa és de Pedro Sánchez”, episodi 155. Quan els grans d’Europa volen parlar de les seves coses és habitual l’exclusió d’Espanya, però aprofitant que l’Spree passa per Berlín l’ Abc carregava contra Sánchez perquè Rajoy no havia sigut convidat a la cimera d’Alemanya, França i Itàlia. “Ho hauran de fer sense Espanya per la paràlisi política provocada per Sánchez”, deia el diari, com si els dirigents europeus necessitessin Madrid. Potser el pròxim capítol de pressió és trobar-li dades a Andorra a Sánchez, i aquell dia segur que la premsa tornarà a mirar cap al país dels Pirineus.

Riure, malgrat tot