Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

L’estiu engreixa les panxes i aprima els diaris

No és cap secret professional que els diaris s’aprimen per vacances, per alleujar el patiment d’haver d’oferir notícies diferents en dies escassos d’informació

No és cap secret professional que els diaris s’aprimen per vacances, per alleujar el patiment d’haver d’oferir notícies diferents en dies escassos d’informació. Tot el contrari passa amb el cos humà, víctima d’excessos estivals, segons ens explica un contundent titular d’ El Periódico: L’estiu fa engreixar 2 kg”. No, no és que la calor porti calories, és que entre l’aperitiu, la paella, el gelat, el gintònic de després i en general el dolce far niente estival la bàscula dels humans que fan vacances de dieta equilibrada i exercici s’endú una alegria en tornar de l’estiueig. Dues pàgines del diari ens avisen que el sobrepès pot allargar-se fins Nadal, i parlen amb especialistes que donen consells per evitar-ho: cervesa, dues al dia per als homes i una per a les dones (no s’especifica si es poden acumular el cap de setmana); millor peix a la planxa que carn a la barbacoa; menjar només verdures no és una dieta equilibrada; i el gaspatxo és molt més sa que les patates fregides. No seríem davant d’una investigació de Nature, però el diari ja té dues pàgines plenes, el lector pot ser més conscient del que menja i, si al setembre falten temes, hi ha una excusa perfecta per preguntar als especialistes com es perden els 2 kg que es guanyen a l’estiu.

LA CONYA DE LA CIGONYA

Un altre exemple d’esprémer una notícia (cap diari se’n salva, la gràcia és fer-ho interessant) el donava La Vanguardia explicant el debat entre ecologistes i l’església per les cigonyes que planten els seus nius als campanars. Una disputa persistent, sense gaires alts i baixos, que la pausa estival permet explicar amb calma. Sobretot si té un titular rodó: “Un niu de conflictes”. El joc de paraules ho justifica tot, perquè els problemes, diu el diari, són “petits”. Vaja, que les cigonyes tampoc la fan de l’alçada d’un campanar.

Riure, malgrat tot