Publicitat
Publicitat

PAREUMÀQUINES

El Purito Rodríguez és espanyol, ho posa al seu DNI

Sacrilegi imperdonable el que va cometre TV3: en la classificació de ciclisme dels Jocs de Rio, a Joaquim Purito Rodríguez se l’identificava amb la senyera. El Mundo i La Razón van posar ahir el crit al cel -després que ho fes, casualitat, el PP- per l’insultant atac al ciclista de Parets del Vallès. Els primers hi dedicaven un editorial -“TV3 cau en el surrealisme en el seu deliri nacionalista”- en què s’assegurava que assimilar Rodríguez a Catalunya és “retorçar la realitat”. Deu ser que Parets del Vallès és a la província de Burgos i ningú ens ho havia explicat.

El Mundo pecava de moderat al costat de La Razón, que hi dedicava un forat a portada i una informació que no passarà als annals de l’objectivitat. “TV3 esborra Espanya dels Jocs”, es titulava, i explicaven com la cadena va “exhibir la superioritat del catalanisme”. Seria cert si el TN hagués explicat que al Purito, tot i ser cinquè, se li entregava l’or per català, seguint la lògica de Francesc Pujols que un dia els catalans anirem pel món amb tot pagat i les medalles guanyades. Però no, simplement es tractava d’identificar un corredor català amb una senyera. Només els faltava un inapel·lable: “Què hi posa al seu DNI?”

LA MEDALLA DE LA PAQUI

L’agressió del TN no acabava aquí. A Mireia Belmonte li van posar la bandera que toca (l’espanyola, la que nos une ) però parlaven de “medalla catalana”. Un error que La Razón es va encarregar de corregir explicant a qui pertany el bronze. “L’última empenta va ser de la Paqui”, titulaven en portada per anunciar una entrevista amb la mare de la nedadora, amb destacats d’impacte: “Hem agafat la medalla, i pesa molt”. Que en prengui nota TV3: al proper èxit de Belmonte, res d’identificar-la amb banderes: si hi posen una foto de la Paqui ningú es queixarà.

Riure, malgrat tot