PAREU MÀQUINES

Una Ç amb la bandera espanyola de fons contra l’exclusió del català

Apostin el que vulguin que demà l''Abc' obrirà a tota plana amb una ç amb la bandera espanyola lamentant l’exclusió del català de les webs oficials espanyoles

Indignació raonable de la premsa amb l a supressió de l’espanyol de la web de la Casa Blanca. L’afer no s’ha aclarit, però coneixent Donald Trump, que tem el barret mexicà com George Bush temia un turbant, la sospita que persegueix l’espanyol és plausible. Les explicacions del seu portaveu, l’inefable Sean Spicer –el que ha portat els “fets alternatius” que va inventar Pedro J.Ramírez amb l’11-M al faristol de la Casa Blanca- tampoc són molt aclaridores.

Així que és hora d’activar el xafarranxo de combat. L''Abc' i 'La Razón' ho il·lustren una Ñ amb la bandera nord-americana, prodigis del Photoshop. “Contra la mordassa a 50 milions d’hispans”, es revela el rotatiu de Paco Marhuenda. L''Abc' sostè que el castellà mai ha suposat un perill per a l’anglès: ”Que existeixi una comunitat tan nombrosa que parla espanyol mai ha posat en risc la supremacia de l’anglès”. Curiós que en el cas del català passi al revès: que la cooficialitat amb el castellà sigui un risc per a l’espanyol a Catalunya.

Però segur que l’actitud de Trump farà canviar la visió de la premsa de Madrid. Apostin el que vulguin que avui l''Abc' obrirà a tota plana amb una Ç amb la bandera espanyola lamentant l’exclusió del català de la web de la Moncloa, el Congrés, de les pàgines dels partits....i amb una mica de sort ho llegiran a la seva edició en català. Apostin, que ho perdran.

El postureig de Nolla

Article de Santi Nolla, director de Mundo Deportivo, a La Vanguardia. Propòsit noble: “Més esport femení”. En l’article, celebra que les dones cada cop tinguin més presència a l’esport. Queda molt bé, fins que s’obre El Mundo Deportivo d’aquest dimecres i de les 145 notícies de l’edició impresa només 10 fan referència a l’esport femení. Un cas clar de postureig.