Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

La cantada de Puigdemont també deu ser inconstitucional

Colpista o conservador? Cap conclusió clara als digitals, però el president hi treu importància i demana que els deixem ser, 'Let it be'

Carles Puigdemont ja va exhibir-se a la guitarra amb Sopa de Cabra i ara ens torna a delectar interpretant 'Let it be' en una trobada organitzada per Pilar Rahola (els detalls els trobareu a la secció de Gent). Per als digitals més cavernaris va ser un filó on sucar-hi pa i un motiu més per carregar contra Puigdemont. La cantada també deu ser inconstitucional, i no per l’afinació (més que discutible, certament) o per les camises d’alguns protagonistes (un d’ells, Joan Vehils, admetia amb humor a 'El Periódico' que la seva hawaiana era “horrible”), sinó per altres motius: “En una de les fotografies es pot veure Puigdemont exhibint una estelada”, avisava l''Abc', segurament perquè els sensibles lectors no s’espantessin. El diari destacava el detall per la seva gravetat, no pas perquè sigui un fet estrany: és més habitual veure Puigdemont amb una estelada que amb bermudes i avarques, però això no inquieta la sacrosanta unitat d’Espanya. Per si hi ha dubtes de les seves intencions, Libertad Digital defineix la trobada així: “El guateque dels colpistes”.

Partidisme inexistent

El digital Crónica Global, més enllà de renyar Puigdemont per descansar després “d’un any parlamentari perdut”, es fa ressò d’unes crítiques a Twitter pel “partidisme” de l’acte. Si ja és trampa parlar de crítiques a la xarxa -són com els retrets de Felipe González al PSOE, pura rutina-, el digital hi posa imaginació: una cerca ràpida demostra que no hi ha tuits en aquest sentit. Potser és la cançó el que peca de partidisme, com destaca El Español: “El mateix Lennon considerava Let it be un himne conservador, contrari a l’esperit rebel dels Beatles”. Colpista o conservador? Cap conclusió clara als digitals, però el president hi treu importància i demana que els deixem ser, let it be.