04/07/2012

Barroso alerta contra els països "amb sentiment de superioritat"

1 min
José Manuel Durao Barroso ahir a Estrasburg.

ESTRASBURGFregant un inusual to alterat, el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, va carregar ahir amb duresa contra els països europeus "amb sentiment de superioritat" en el debat que es va fer a l'Eurocambra sobre els acords de la cimera de Brussel·les de la setmana passada. "No suporto que un cop acabés la cimera els uns parlessin de triomf sobre els altres", va confessar Durao Barroso. "A Europa o tots guanyem o tots perdem", va sentenciar abans d'alertar contra els tòpics i la creixent enemistat nord-sud.

Sense citar-los directament, Barroso va ser molt crític amb Finlàndia i Holanda, als quals va recordar que hauran de complir escrupolosament els acords presos a la cimera de la setmana passada i que en cap cas podran vetar, com diuen que faran, l'ús del fons de rescat europeu per comprar deute d'Itàlia o Espanya.

No al veto de Finlàndia i Holanda

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, també va treure ferro ahir a aquesta possibilitat de veto, segons informa des de Madrid Joan Faus, i va assegurar que en el futur mecanisme de rescat permanent les decisions no es prendran per unanimitat sinó per majoria qualificada per raons d'urgència, i que, per tant, "no hi ha capacitat de bloqueig" d'aquests països.

stats