17/05/2011

Els afers sexuals de Berlusconi li passen factura a Milà

2 min
Una dona que va anar a donar suport ahir a Berlusconi als jutjats de Milà.

El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ja no mana a la seva ciutat natal, Milà. El seu partit, el Pol de les Llibertats, no va repetir majoria ahir a les eleccions municipals, segons els sondejos fets a peu d'urna, i el consistori milanès passarà a mans del Partit Demòcrata del centreesquerra. És un cop duríssim per a Berlusconi i el seu partit, que governava el municipi des de feia vint anys. Un canvi de tendència que podria marcar una inflexió en el suport electoral incontestable de què ha gaudit fins ara Berslusconi al seu país.

"Hi ha un aire de canvi que ve del nord i s'escampa per tot el país contra el Pol de les Llibertats i la Lliga Nord", va proclamar ahir el líder del Partit Demòcrata, que encapçala l'oposició a Berlusconi. Aquest partit va mantenir bons resultats també a les ciutats de Bolonya i Torí. En canvi, a Nàpols els sondejos apunten que el canvi serà al revés. L'alcaldia passarà de mans del centreesquerra a la dreta, al Pol de les Llibertata de Berlusconi.

Jornada electoral als jutjats

El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, va haver de compatibilitzar ahir la jornada electoral amb una nova visita als jutjats de Milà, on té cites fixades habitualment els dilluns. La d'ahir va ser la cinquena compareixença als jutjats des del mes de març i en aquesta ocasió la sessió era sobre el cas Mills, un afer de corrupció sobre un suposat pagament de Bersluconi per falsejar un testimoni.

Dels quatre casos que Berlusconi té pendents davant la justícia, sobresurt per sobre de tots el de l'afer sexual que va tenir amb una menor d'edat, el cas Ruby. Aquest sí que li comença a passar factura a les enquestes de popularitat, en què el suport ha baixat fins al 30 per cent. La jornada electoral de diumenge i dilluns a Itàlia es va considerar com un test per mesurar el suport que encara li queda al primer ministre de cara a les eleccions legislatives del 2013. I el resultat no és gaire esperançador per a les seves aspiracions.

stats