Opinió 22/09/2013

2,6 de cada 10

i
Marisa Goñi
3 min

LA NIT DE L'ART es va celebrar enguany sense reaparicions de quadres presumptament extraviats i predomini de l'expressionisme verd. Poques hores abans, aquest mateix verd va indisposar el president Bauzá, que es va saltar la indigesta inauguració del curs acadèmic de la Universitat per atendre un acte polític que té la Comunitat amb el cor estret: una reunió de la junta local d'Escorca. Una incompatibilitat d'agenda digna del Polònia . El búnquer del Consolat es va veure tan desbordat per l'expansió del conflicte educatiu -ja no els queda ni Llorenç Huguet- que va deixar el contraatac en mans del seu millor especialista, José María Rodríguez, el Venjatiu. La té jurada a Bauzá per deixar-lo caure com a delegat de Govern arran de la Gürtel balear, però la dreta sempre ha estat més disciplinada que l'esquerra per anteposar l'enemic extern. Farem un altre inici de curs, el dels nostres , va idear el secretari del partit a Ciutat. Però el bany de multituds amb què el president anava a demostrar la força de la seva majoria i l'adhesió al TIL no va arribar ni a plugim. La pàgina web del PP va xifrar l'assistència a l'acte d'inici de curs polític del PP de Palma en 400 persones. Parlem del mateix partit que l'abril de l'any passat va xifrar la seva militància a les Illes en 21.633 persones i que presumia d'haver augmentat el seu cens amb 4.500 respecte de l'època de Rosa Estaràs. Si Rodríguez va tocar de veritat el xiulet i va obtenir tan pobra resposta, dolent per al PP. Si només va simular que el va tocar, dolent per a Bauzá . Qui està millor col·locat per la successió: Isern o Salom? És la pregunta que es fa la part del PP que calla, però no atorga, només espera. Ell té millor cartell al carrer; ella, més control del partit, diuen.

"JA ERA HORA QUE LA MINORIA començàs a respectar la majoria", va arengar a les Voltes Bauzá, incapaç d'acceptar que la protesta és transversal que cada vegada són menys els que compren la moto de l'anglès al president que ha deixat les aules sense professors de suport en conversa. Quan parla del suport de la majoria social per defensar el seu trilingüisme, Bauzá amaga que no figurava en el seu programa electoral. I alguna cosa pitjor, té majoria absoluta a la Cambra, però la seva candidatura en realitat va obtenir el suport de menys de tres persones de cada deu trucades a les urnes a les Illes. 2,6 per ser exactes. Dels 730.661 electors del cens, 190.680 van donar el seu suport al PP en uns comicis amb un 40% d'abstenció.

Un dels elements pitjor calculats en aquest conflicte per part del Consolat sens dubte ha estat el de les famílies, a les quals el Govern amenaça amb sancions si no porten els seus fills a l'escola per donar suport a la vaga. Es dóna la paradoxa que els pares poden triar la llengua vehicular dels seus fills, però no protestar contra el model de trilingüisme que es pretén implantar. Tampoc portar els seus fills a manifestacions perquè els han tret el transport escolar, les beques de menjador, els professors de suport... El ministre Wert ha arribat a afirmar al Congrés que aquests nins i nines, que van a les protestes acompanyats dels seus pares, són utilitzats com a ostatges. Res a veure amb els nins i nines que lliurement van a manifestacions contra l'avortament o el matrimoni homosexual.

I MENTRE EL MODEL EDUCATIU crispa carrer, un altre es comenta amb preocupació entre la classe empresarial. El 60% de l'ocupació d'aquesta temporada a la Platja de Palma és de menors de 30 anys. Busquen el descontrol i es tem l'efecte fugida que poden produir en altres segments de visitants més desitjables per a la nostra economia i entorn.

stats