Missatges i bústies

“ARA MÉS QUE MAI, tots amb un batle que ha estat lleial a l’interès dels ciutadans que l’han triat. Amb una impecable gestió i sense tremolar-li el pols a l’hora de denunciar irregularitats vinguin d’on vinguin. Demà passat, els que haurien de defensar la transparència per sobre de tot tractaran de reprovar novament l’actuació del millor alcalde que ha tingut Palma en molt de temps. És per això que s’ha convocat tothom qui desitgi manifestar el seu suport a Mateo i Andrés a acudir aquest dimecres 26 a les 19 hores a la seu del PP al carrer Palau Reial”. El missatge, escrit en castellà inclosos els noms de pila de Isern i Garau i enviat per telefonia mòbil en els dies previs a la Junta Territorial de Palma, va mobilitzar un centenar de persones conservadores que van rebre José María Rodríguez al crit de “xoriço” i “lladre”. El poder de convocatòria dels indignats va igualar el de la totpoderosa maquinària de Rodríguez, que entre militants i càrrecs públics va aconseguir ajuntar unes cent persones a l’habitual reunió dels dimecres. A partir d’ara i fins al dia de les eleccions, dimecres de cendra, segons diuen els que ja han descobert les potencialitats de la nova candidata popular a Cort.

A LA SORTIDA DEL CONCLAVE, es va escenificar la pau que exigeix el guió davant les desavinences internes: ha estat un malentès. I així fins a la pròxima erupció. De moment, Rodríguez està fora de si perquè la Fiscalia, sense perdre un minut, l’ha cridat a declarar per arribar fins al final davant la seva denúncia de suposades corrupcions de l’anterior legislatura sabudes i callades per l’actual batle. A qualsevol que denuncia alguna cosa el faria feliç tan veloç reacció del Ministeri Públic, però a Rodríguez el fa desgraciat. Llevat que estigui alimentant una bola de fum, no s’entén tan estranya reacció. Enmig de tanta batalla, algú hauria de pensar en quina destinació es dóna als inútils artefactes que havien de succionar escombraries i, de moment, ocupen espai, s’empassen batles i confonen molt, no només la ciutadania, també els turistes. Molts visitants els prenen per bústies i tracten d’enviar postals, però no troben la ranura, com altres no troben la sortida del carreró en què s’han ficat.

HA HAGUT DE VENIR la reina d’Espanya, com no, perquè el president balear i la consellera d’Educació visitin la Universitat. Són més de trepitjar el campus. La protesta verda i quadribarrada en defensa de l’educació i la llengua ha allunyat els nostres governants d’actes imprescindibles d’una agenda política amb voluntat de transformació i millora d’una comunitat, com és l’obertura del curs acadèmic. El més greu de l’assumpte és que la incompareixença no obeeix tant a la por per les xiulades com al desinterès per l’educació. Ho hem comprovat aquesta setmana quan Bauzá ha preferit assistir a la inauguració d’un nou local d’una empresa de lloguer de cotxes al polígon de Son Castelló que a la presentació de l’Anuari de l’educació de les Illes Balears 2014, dirigit pel doctor Martí March i fruit de la col·laboració entre la Universitat i la Fundació Guillem Cifre Colonya. Tot un missatge del model de país.