Tots amb Katiana!

AQUEST PRIMER DE MAIG hem sabut que la Fiscalia demana ni més ni menys que quatre anys i mig de presó per a Katiana Vicens, secretària general de CCOO. A la sindicalista l’acusen d’haver comès un delicte contra els drets dels treballadors per participar en un piquet que va acabar amb el trencament del vidre d’un autocar a l’estació Intermodal de Palma. Des del seu sindicat, han reconegut que Katiana va pujar al vehicle a convidar un conductor a sumar-se a la vaga general del 29 de març de 2012, però neguen que sigui l’autora del desperfecte i no oculten la seva indignació perquè una denúncia per danys al vehicle presentada pel mateix conductor acabi sent convertida pel Ministeri Públic en un delicte amb petició de pena de presó per a la seva líder. Asseguren que aquesta desproporcionada maniobra de la Fiscalia no respon a una actuació aïllada. En altres comunitats, s’estan demanant penes de presó per a sindicalistes en un clar intent d’emmordassar la protesta davant d’un sistema que precaritza l’ocupació i condemna a l’atur per diversos anys una de cada quatre persones en edat de treballar i un de cada dos joves. Un panorama desolador que el Govern s’obstina que veiem com el camí de l’èxit, tot i que l’únic camí per als que es resisteixen a poblar la vorera porta a l’èxode, llevat que siguis Teddy Bautista i aconsegueixis en els tribunals una pensió vitalícia de 23.000 euros mensuals perquè vas tenir la generositat de diferir el 60% del teu miserable salari en el SGAE a un pla de pensions.

LA RESTA DELS MORTALS havíem de començar a recollir els fruits de la travessa dels sacrificis, però les estadístiques del primer trimestre de l’any declarat per Rajoy com ‘el de la Recuperació’ apunten que el deute, sobretot de l’Estat, i l’atur segueixen creixent. L’última Enquesta de Població Activa (EPA) revela que de gener a març la desocupació va baixar 2.300 persones, però alhora es van destruir 184.600 llocs de treball. A aquest fenomen se suma que la població activa s’ha reduït 187.000 persones, gent en edat de treballar que se’n va fora o ha perdut l’esperança de trobar una feina. Així les coses, la taxa d’atur s’ha incrementat dues dècimes fins a situar-se al 25,93%, o el que és el mateix, 5,9 milions de persones i la taxa d’activitat en el 59,46%, la més baixa des del segon trimestre del 2007. Llavors hi havia 20,4 milions de persones treballant i al tancament del març passat havien baixat a 16,95. Pot sostenir-se amb això un Estat de 47 milions d’habitants?

DAVANT D’AQUEST PANORAMA d’empobriment galopant, tenen el desvergonyiment de situar els peus dels barrots a una sindicalista mobilitzada contra la reforma laboral de 2012, que ha permès, entre altres coses, tancar empreses amb beneficis. Només cal que hagin registrat un descens del seu nivell d’ingressos durant tres mesos seguits. I pitjor encara, poden tancar empreses que prevegin pèrdues futures. Fruit d’aquella reforma, la planta de Coca-Cola de Palma, per exemple, ha pogut tancar sense estar en números vermells. Però ningú no respon per aquestes trencaments que dessagnen els treballadors i el conjunt de la societat. Katiana va sortir al carrer a plantar cara a aquestes polítiques criminals, que, per cert, han situat les Balears al capdavant de l’increment de la desocupació, amb 18.800 aturats més en el primer trimestre de l’any, segons la mateixa EPA. Són els seus responsables i no una activista contra els abusos qui haurien d’entrar a la presó. Tots amb Katiana!