De president gelós a encobridor

COM A GRANADA, també a Balears s’ha obrat una intervenció divina. Recordaran que en aquesta secció es va denunciar l’expulsió del temple soferta pel Cor Ciutat de Mallorca, dirigit per Joan Laínez, perquè no agradava la seva condició d’homosexual i menys encara que portés la batuta d’una altra formació integrada per cantants gais, on també tenen cabuda els que sense ser-ho respecten la seva opció sexual. Doncs bé, com que el jove abusat de Granada rebé la trucada i les disculpes del papa Francesc pel comportament pedòfil d’alguns membres de l’Església, el rector de la basílica de Sant Francecs de Paula, a Palma, va rebre ordres estrictes del bisbe Salinas per tornar a acollir en els locals eclesiàstics el cor expulsat. Com que la institució és jeràrquica, no ha quedat més remei que acatar les ordres i allà han tornat, a cantar com els àngels.

AL PP, PER CONTRA, senten cantar i es desperten tots els dimonis. Primer va ser l’exconsellera de Salut Aina Castillo, qui, en sentir al clatell l’alè de la Fiscalia Anticorrupció més eficient del país, va començar a recordar-se dels encàrrecs de Matas per contractar a Son Espases la mateixa agència de comunicació que havia regalat al partit bona part de la campanya de la reconquesta balear, Over Marketing, una de les marques de la trama Gürtel. Després ha estat l’exconsellera d’Obres Públiques i actual portaveu parlamentària del PP, Mabel Cabrer, qui davant d’una tessitura similar ha recordat el suggeriment de Matas per contractar a aquesta mateixa agència la publicitat de les autopistes. Unes acusacions plenes de matisacions, però que no deixen d’assenyalar el semiintern de Segòvia com l’inductor de les contractacions sota sospita. Cabrer, com la infanta d’Aizoon, estava en l’equip electoral, però mai va saber res ni sospitar tan sols que podia estar cometent alguna cosa il·legal quan se li va indicar que contractàs com a consellera la mateixa Over que havia dissenyat el llapis de fuster per a la campanya dels populars. Malgrat el temps transcorregut, queda en ella l’empremta Matas a l’hora d’assumir responsabilitats. Que qui va conduir les empreses adjudicatàries de les autopistes cap a Over per contractar la publicitat? Els serveis de premsa de la Conselleria. La culpa, del missatger.

ELS CANTS DE CASTILLO i Cabrer no han incomodat gens ni mica Bauzá, més dur amb les notes soltes. El president observa ara des del búnquer del Consolat com qui considera el seu pitjor enemic intern perquè li fa ombra, Mateu Isern, pretén acabar amb el seu pitjor aliat intern, José María Rodríguez, de tan allargada ombra que estant imputat continua presidint la junta local de Palma del PP del codi ètic. Bauzá calcula que es desfarà de tots dos sense haver-se despentinat: primer Rodríguez va acabar amb Isern fent-lo fora de la candidatura de Palma i ara Isern acabarà amb Rodríguez mitjançant els cants portats a la Fiscalia que acrediten presumptes brutors durant la seva gestió a Emaya. Queda veure si aquest clàssic de la vella política li funciona en clau interna, però davant la ciutadania i davant els propis electors del PP tindrà difícil justificar que, sabent per boca del batle des del juliol passat que hi havia sospites de corrupció a Emaya durant el mandat de Rodríguez, hagi maniobrat al seu costat per fer descavalcar el denunciant, o sigui Isern. Passa de ser el president gelós a ser el president encobridor.