FUTBOL - LLIGA DE CAMPIONS
Misc 11/04/2018

El Madrid sobreviu gràcies a un penal polèmic al descompte

Cristiano classifica els blancs després que la Juve hagués igualat l’eliminatòria

Martí Molina
3 min

Barcelona“Quant heu pagat? Quant heu pagat?”, protestaven desesperadament els jugadors del Juventus després que l’àrbitre assenyalés un penal més que polèmic al descompte. Els italians havien aconseguit igualar l’eliminatòria al Bernabéu però va ser el Madrid, des dels onze metres, l’equip que va obtenir el bitllet per a les semifinals de la Champions. Els blancs, amb polèmica, se sumen al Bayern Munic, que va fer els deures contra el Sevilla (0-0, 2-1 en el global), el Liverpool i el Roma, classificats des de dimarts.

El partit, intens i incert, es va decidir finalment en una jugada molt dubtosa, perquè Lucas va caure a l’àrea en una acció en què Benatia, que venia per darrere, li va pispar la pilota amb el peu. L’àrbitre va creure que amb falta, cosa que va fer esclatar els jugadors visitants.

De res van servir les protestes dels jugadors de la Juve, que es van menjar literalment l’àrbitre. I fins i tot el porter Buffon va ser expulsat per haver-li dit de tot al jove anglès Michael Oliver, que als 33 anys va haver de prendre una decisió que difícilment oblidarà. Després d’uns minuts de tensió i protestes, i amb el canvi obligat de porter -Szczesny es va situar sota els pals-, el penal el va xutar Cristiano, que no va perdonar: donava per acabat el partit i ho celebrava, com és habitual en ell, traient-se la samarreta.

Els jugadors del Reial Madrid, celebrant el gol de penal contra el Juventus que els classificava per les semifinals de la Champions

L’equip italià va tenir un últim atac que no va poder aprofitar. I el partit es va acabar amb els jugadors del Juventus, novament, encerclant l’àrbitre, que va haver de ser acompanyat cap al túnel de vestidors, on també l’esperaven alguns membres de l’equip italià.

Un partit inesperat

Tot i jugar a casa i tenir un avantatge còmode, l’equip de Zinedine Zidane es va acostar al precipici. I això que el Madrid estava escarmentat pel que li havia passat al Barça a Roma i l’entrenador, Zinedine Zidane, havia alineat l’onze de gala, amb l’excepció de Jesús Vallejo, que va entrar a l’equip per fer parella amb Varane i cobrir les baixes de Sergio Ramos i Nacho Fernández al centre de la defensa, mentre que al davant, novament, va donar minuts a Gareth Bale.

Tot semblava preparat per a una passejada madridista però el primer a colpejar va ser la Juve, que va marcar a la primera acció, amb un cop de cap de Mandzukic. El Madrid va quedar una mica grogui, tot i que va reaccionar força bé i fins i tot hauria pogut empatar per mitjà d’Isco, però el seu gol va ser anul·lat (correctament) per fora de joc.

Passaven els minuts, la Juve se sentia còmoda i, novament en un cop de cap, Mandzukic va transformar el segon que feia tremolar el madridisme. Amb el 0-2 es va arribar al descans. Els blancs seguien tenint avantatge però el marcador pesava i el Madrid no atacava amb comoditat. I en una acció aïllada, Matuidi va aprofitar un error greu del porter Keylor per fer el tercer.

Els equips estaven cansats, sobretot el Juventus, que només havia fet un canvi a la primera part per la lesió de Mattia De Sciglio. El Madrid atacava, tot i que amb una mica de timidesa, prioritzant no encaixar cap gol. I quan el partit semblava condemnat a la pròrroga, al minut 92 i mig -es va allargar tres minuts tot i que a la segona part només hi va haver un canvi-, va arribar el penal que acabaria desencadenant la polèmica. Els blancs, amb l’asterisc de l’actuació arbitral -després del partit asseguraven que el penal era indiscutible-, va arribar per vuitena vegada consecutiva a semifinals.