OBSERVATORI

Que diu el PP que va per més

El candidat Bauzá es va fer una de les darreres fotos de la precampanya amb uns taurons de fons, dilluns al Palma Aquàrium. Allà va començar a marcar distàncies amb l’únic partit amb el qual es podria arribar a entendre després de les eleccions i que, segons han llegit molts en l’enquesta del CIS, es nodrirà bàsicament dels escalivats populars, quin mal negoci.

L’últim intent d’acostament del Partit Popular a la ciutadania, aquell ‘Gestió Bauzá’, que posava a disposició dels votants descontents un número de WhatsApp i una pàgina a internet on retien comptes, va concloure amb l’escarni generalitzat a l’estratègia de missatgeria instantània i una pàgina a internet on els populars treuen pit, entre d’altres, de les tres darreres temporades turístiques. A part d’això, els responsables del web han deixat quatre seccions amb signes d’interrogació (?) que, literalment -provau de clicar-hi- no duen enlloc. Són incògnites sense respondre.

Fa quatre anys, Bauzá venia il·lusió i valentia, en atrevir-se a sentenciar a mort -“erròniament”, va dir després- la llei de normalització lingüística i -“això és el que volia dir”, va aclarir- a prometre acabar amb el Decret de mínims. Atiar aquell foc en aquesta campanya només li servirà per perdre més vots dels que preveu la macroenquesta del govern espanyol. Ciutadans creixerà a les Balears gràcies a la crida a la rebel·lió lingüística feta per Bauzá. Podria haver estat d’una altra manera, sí, però el perfil del candidat al Parlament converteix C’s en un partit- fixie, que és com ara en diuen de les bicicletes de pinyó fix. Un concepte que a Mallorca sempre ha fet molta gràcia en la primera ullada, i després s’ha estimbat, que és el que passa quan algú agafa una fixie massa confiat i sense conèixer-la a bastament.

Així que, jugada ja en precampanya la carta dels hotelers i desactivada en pròpia porta la carta lingüística, el PP fa ara una campanya dient que van “per +”, que és com qui demana pròrroga a l’àrbitre. L’objectiu és ara que la nit del 24-M els deixi respirar (una mica) alleujats i sortir dient que no ha estat per tant. Que si el president en funcions pot pactar i governar, per ventura els taurons no li ho tindran tan en compte.