FAPA a la Junta Electoral: “La nostra feina és informar”

Comparen el Partit Popular amb Corea del Nord

“Hi ha una actitud del denunciant que es tanquin tots els canals de comunicació”, recull el document d’al·legacions que va presentar ahir la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes (FAPA) davant la Junta Electoral en resposta a la denúncia registrada al principi de la setmana per part del PP contra l’entitat. “Feim un paral·lelisme amb Corea del Nord”, on la llibertat d’expressió és un somni inassolible, exposà ahir migdia el president de la FAPA de Mallorca, Vicenç Rodrigo, a les portes del Parlament de les Illes Balears, seu que acull la Junta Electoral. Rodrigo també es va referir al cas de Turquia, on el Govern ha estès la censura a internet i té la potestat de retirar continguts a discreció.

“Hem vingut a explicar que la feina de les famílies és informar”. Ahir, poc abans de les 13 h, els representants de les famílies registraren les al·legacions contra la denúncia que ha presentat aquesta setmana el Partit Popular contra la campanya ‘Pensa-hi’, impulsada per aquesta i altres entitats de la comunitat educativa.

Els conservadors havien demanat aquest dilluns la prohibició i retirada de la iniciativa al·legant que “excedeix la llibertat d’expressió”, ja que la seva finalitat, diuen, és incidir en el vot dels ciutadans en contra del PP i a favor dels partits que “integraven el Pacte”.

Els representants de les famílies no entenen que ‘Pensa-hi’ sigui “entrar en campanya electoral, sinó exercir el nostre dret a la llibertat d’expressió”. Asseguren que és una “acció informativa, una iniciativa per donar informació transparent per fer memòria de tot el que ha passat”, en paraules de Rodrigo.

“Si nosaltres deixàssim d’informar només perquè vénen eleccions, seria ridícul, ben igual que els mitjans de comunicació”, afegí el president de la FAPA, que creu que els polítics “no són els únics que tenen potestat per participar en la vida pública”.

Tots aquests arguments figuren en les al·legacions registrades ahir i que la Junta Electoral de les Illes Balears ha d’estudiar abans de prendre una decisió. El document fa referència també a les dades fetes servir en la campanya ‘Pensa-hi’, “oficials i objectives”, i al fet que la FAPA s’ha limitat a donar continuïtat a la feina feta durant els darrers anys i fins ara en matèria informativa a la resta de famílies i a la societat en general.

Per part seva, el PP assegura que “la FAPA desenvolupa una sèrie d’esdeveniments terribles i realitza, a més, una comparativa entre les dades que atribueix al Pacte de Progrés, totes favorables, i les dades del PP, totes negatives en matèria d’inversió en educació i taxa d’abandonament escolar’”.

El partit considera que es vulnera l’article 50 de la Llei orgànica del Règim Electoral General, el qual estableix, en el seu apartat cinquè, que “cap persona jurídica de les mencionades en l’apartat anterior podrà realitzar campanya electoral a partir de la data de la convocatòria de les eleccions, sense perjudici de l’article 20 de la Constitució”.