EDUCACIÓ

L’Assemblea es manté en el ‘no’ en els claustres

Els Docents proposen al nou Govern que aturi la LOMQE via decret llei per guanyar temps

Els Docents mantenen la consigna de votar ‘no’ en els claustres de professors en relació amb els currículums d’ESO i Batxillerat que ja han d’aplicar la llei Wert el curs que ve. Així ho acordà ahir l’Assemblea general reunida a l’escorxador de Porreres, on el col·lectiu dugué a terme la darrera reunió del curs i posteriorment féu un sopar de germanor.

Segons els càlculs de l’Assemblea, hi ha uns 25 centres que han votat en contra dels nous itineraris que preveu la LOMQE per a primer i tercer d’ESO i primer de Batxillerat per al curs que ve. Una altra vintena encara no han fet cap votació. La setmana que ve encara hi ha reunions de claustre programades per dur a terme aquestes votacions.

La Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (FAPA) va demanar aquesta setmana a l’Assemblea que desbloquegés aquestes votacions per permetre l’aprovació dels itineraris i així permetre a les famílies poder matricular els seus fills amb normalitat. “Entenem que no hi ha un problema per fer les matrícules, perquè encara hi ha temps. Però igualment comprenem la posició de FAPA. Hem de pensar que la setmana que ve hi pot haver un nou Govern que aporti solucions”, digué ahir al final de l’assemblea el portaveu dels Docents, Iñaki Aicart.

És ben clar que així l’Assemblea manté la pressió de cara al nou Executiu perquè actuï amb celeritat pel que fa als nous currículums LOMQE. De fet, els Docents proposen al nou Executiu que es constituirà la setmana que ve que “explori” la via del decret llei per paralitzar els efectes de la LOMQE. “Els nostres serveis jurídics consideren que és una opció factible i que estalviaria temps”, explicà Iñaki Aicart.

Els mestres i professors es mantenen a l’expectativa de cara a la formació d’aquest govern i, tot i que ja és clar que serà Martí X. March la persona que haurà de fer front a les seves reivindicacions, de moment el col·lectiu encara no ha volgut fer cap valoració. “Ja tenim ganes que ja hi hagi conseller i que faci polítiques d’aturar realment la LOMQE”, digué Aicart.

De moment, el grup de treball integrat per PSIB, Podem i MÉS va dir ja la setmana passada que aturaria els peus a la nova llei, però no està clar encara quina serà la fórmula que s’utilitzarà. Si bé sembla evident que el que es farà serà canviar aquests currículums per minimitzar al màxim els impactes de la llei Wert, el que preocupa els docents són els terminis. Volen que el curs que ve comenci amb aquest assumpte resolt.

Precisament, ahir mateix el claustre de l’IES Llucmajor rebutjà per 75 vots en contra i 8 a favor l’aplicació de la LOMQE per al curs que ve. També guanyà el ‘no’ en la votació del claustre de l’IES Binissalem. En canvi, l’IES Guillem Cifre de Colonya de Pollença hi votà a favor, segons fonts de l’Assemblea.

Més enllà d’això, els Docents acordaren ahir fer una aportació de 500 euros a Ona Mediterrània, en què tenen el programa Taula Educativa, i traslladar a les assemblees de centre la votació sobre una donació econòmica als treballadors autònoms i tècnics subcontractats per Movistar en vaga des del 7 d’abril.