OBSERVATORI

No deixeu sols els estudiants!

La tendresa de les cares amb formes encara arrodonides per una infantesa que encara no s’ha acabat de deixar enrere impressionava aquest dijous al pas decidit pel bell mig de les Avingudes -terreny guanyat als cotxes- per la fermesa amb què es resistiren a les provocacions dels ultres. Els estudiants mobilitzats, molts de Secundària, donaren un exemple aquest 26-F als seus companys més joves i també als més grans, però sobretot donaren un exemple a la resta del sector educatiu reivindicant un futur que els fabriquen a mida perquè s’estavellin si no tenen recursos o si no volen passar pel tub de carreres pensades només en termes productius.

El suport havia arribat mitjançant comunicats o declaracions, i també de manera presencial a primera hora per part de la vicerectora d’Estudiants de la UIB, però a la manifestació només es pogueren veure alguns líders sindicals, com Toni Baos (FE-CCOO) i Maria Alarcón (FETE-UGT). Passada la vaga, la comunitat educativa hauria de trobar un moment per acompanyar uns adolescents que necessiten creure i veure que no estan sols en la resistència contra un model que només els vol si es converteixen en clients.

Els Docents volen fer pont

El comunicat de l’Assemblea de Docents d’ahir, demanant a la Conselleria que ajorni la reunió dels comitès de vaga perquè se’ls convocà dijous migdia, just abans de començar un pont, per trobar-se dilluns a les 8.45h, dia de pont, no té justificació. Els docents han donat exemple en la lluita per l’educació, emperò uns dies de vacances dels quals la resta dels mortals no gaudeix no haurien de ser excusa per no donar una altra lliçó de dignitat a un Govern que els ha arraconat i que ara els vol citar, un any i 4 mesos després, a poc de les eleccions. Un objectiu noble bé val reunir-se el dia de Nadal, si fa falta. La setmana blanca fa temps que suposadament es va desterrar.