Un dels nostres

El PP ha triat estabilitat com a lema, i potser és que definitivament no li importa l’educació, perquè potser els estrategues del Partit no recorden que és en aquesta àrea on, ho vulguin reconèixer o no, s’ha generat el caos més gran mai vist a la història de la Comunitat Autònoma.

No ja pel ball de càrrecs, sinó per l’obsessió de Bauzá d’imposar un model convençut que l’acompanyava bona part de la societat, i que els seus 35 diputats eren mèrit seu. Aquesta arrogància es pot entendre en un principi, però la insistència i obstinació ja és més mala de defensar. Un nyap que ha romput la corda i que ara mateix ja no té remei, ja que tothom, dirigents de la Conselleria inclosos, consideren que en educació la legislatura està exhaurida. Són 4 anys perduts que costaran de recuperar, a part de la desconfiança d’uns ciutadans que han vist com una majoria absoluta servia per a actituds poc madures.

Esforçada a fer-se fotografies amb la comunitat educativa dels municipis de Mallorca, Núria Riera ‘només’ havia hagut de bregar fins ara amb les reivindicacions dels docents i famílies dels centres que es converteixen en el Gorg Blau cada vegada que fan quatre gotes. Res no feia presagiar que l’enèsima crisi de la Conselleria d’Educació, per tant, provingués ara de la mateixa banda de la trinxera.

No han estat ni els ‘radicals assemblearis’ dels docents, ni els sindicats els que han posat en qüestió la credibilitat de la consellera novella d’Educació. Ben al contrari, ha esta un dels seus qui ha destapat la capsa dels trons. Un dels seus que no ha volgut col·locar de manera barroera un altre dels seus. Amb amics com aquests, no calen enemics. I és que pocs minuts tardà el dimitit director general aquest dimarts a tornar a desmentir la consellera Riera. “Jo no he demanat disculpes ni m’he retractat de res”, manifestà indignat Deyà a l’ARA Balears.

Una de les imatges que s’utilitzaran en els especials de resum de l’any que comencen a preparar els mitjans de comunicació podria ser la foto que es produirà aquest dilluns a la seu de la Conselleria. Núria Riera ha citat per a les 16h els representants de l’Assemblea de Docents per escoltar-ne les reivindicacions. A les 18h està citada la plataforma Crida. Els docents, que “hivernen” per agafar forces per a una “primavera calenta”, han tornat a demanar aquesta setmana la dimissió de Riera per l’escàndol que envolta l’intent d’afavorir l’interí.

Tot i que és difícil que Riera surti del guió, aquesta setmana ha tingut algunes patinades que, amb els desmentiments de Deyà, l’han deixat en evidència. Avesada a repetir consignes, ahir tornà a repetir que “no s’ha comès cap irregularitat” i que té el suport de Bauzá. Serà al Parlament on ho haurà de tornar a repetir si tira endavant la petició del PSIB-PSOE perquè comparegui i doni explicacions sobre el cas que ha envoltat la dimissió de Miquel Deyà. La proposta serà debatuda en el ple de dijous que ve dia 18.