Canyelles: “El poble és el que ha de governar Marratxí”

“Estam davant una fita històrica. Aquesta vara de batle i comandament és de tots vosaltres, malgrat que me l’hagin entregada a mi. El poble és qui ha de governar l’Ajuntament”. Amb aquestes paraules, Joan Francesc Canyelles prengué el relleu a Tomeu Oliver (PP) a la batlia de Marratxí.

El candidat de MÉS per Marratxí va ser investit ahir migdia, en una sala de plens estibada, com el nou batle del municipi gràcies als quatre vots del PSIB-PSOE i als tres de Som Guanyem, que juntament amb els cinc dels ecosobiranistes els permeteren formar una majoria sòlida que serà l’encarregada de governar l’Ajuntament els propers quatre anys. Els vuit regidors del PP votaren Xisco Ferrà, mentre que Catalina Neus Serra (IDMA-El Pi) s’hi va abstenir.

Canyelles, que va fer broma amb els seus companys demanant-los que el pessigassin per saber que realment la seva investidura no era un somni, va destacar que la “nova majoria nascuda de la voluntat popular ens demana una altra manera de fer política i aproundir en les arrels democràtiques”, una tasca que “no serà fàcil” però en la qual els tres membres de l’equip de govern posaran tota la seva “il·lusió i coratge”.

Per respondre a aquesta nova manera d’entendre la política, l’equip de govern es va estrenar amb dos gestos: no entregaren les tradicionals insígnies d’or als nous regidors perquè les consideren una “depesa innecessària” i una manera de diferenciar els càrrecs electes del poble, tot i que aquests càrrecs són “humils servidors del poble”, i tampoc hi va haver refrigeri per al prop de centenar d’assistents a la investidura.

Canyelles desgranà el decàleg de mesures sobre el qual es fonamenta l’acord de govern entre MÉS, PSIB i Som Guanyem. Entre les mesures més destacades i celebrades, hi ha la d’obrir l’Ajuntament als ciutadans i canviar l’hora dels plens a les 20 h per permetre-hi una major participació ciutadana; i cercant la transparència, publicar el patrimoni dels membres del govern i l’agenda del batle.