07/07/2011

Aviseu a la mama: això és horrorós

2 min

Les sobretaules humorístiques de la tele semblen fetes amb paper de calcar. Cada programa és el clon d'un altre, però l'espècie es va desvirtuant. A cada generació la bèstia està més esguerradeta.

El ¡Sé lo que hicisteis...! dels primers temps ha degenerat en tosques imitacions. Aquest programa, que ja ha desaparegut de la graella, va plantejar un patró innovador i atrevit. Se'n reien del món de la televisió, ho farcien amb esquetxos i enviaven reporteres espectaculars a tocar el voraviu als famosos. El programa va suposar una alternativa intel·ligent a les tardes porqueria de Telecinco. Van trepitjar en excés l'ull de poll a Vasile i es va encetar una guerra oberta entre Telecinco i La Sexta. Telecinco va obtenir el triomf final. Va deixar els enemics amputats fins que van acabar morint.

I mentre el ¡Sé lo que hicisteis...! agonitzava, l'aposta de Cuatro amb Tonterías las justas s'anava assemblant cada vegada més a l'original que havien destruït ells mateixos. A Cuatro, després de la fusió amb Telecinco, sí que disposaven de les imatges que van prohibir a La Sexta, van imitar els esquetxos i van fer un humor més groller. Ara l'aposta de l'estiu per No le digas a mamá que trabajo en la tele és el mateix, i si es pot, pitjor: guions d'acudit fàcil, esquetxos que cutregen i reporteres que cada vegada en saben menys. A plató, Goyo Jiménez i Lorena Castell fan el paperot cada vegada menys espontani, més llegit, amb un humor més maldestre i tòpic. Goyo sua tinta cada vegada que ha de pronunciar el cognom d'una de les reporteres (es diu Teixidó). L'audiència va a menys. Més que no dir-li a la mama, seria més lògic que l'avisessin perquè una aposta tan fluixa només se la mira una mare si hi treballa el seu fill.

stats