03/07/2011

BFN: bona al·legoria televisiva per dir adéu

2 min

L'últim 'BFN', que implicava el comiat (amb promesa de retorn) d'Andreu Buenafuente, el va definir a la perfecció Berto Romero en el mateix programa: "És com l'últim dia d'escola: hi vas però no fas res". Però a l'hora de l'adéu final l'Andreu es va voler acomiadar primer d'una manera molt franca. Diguem que el mestre va marxar de vacances posant-nos deures: apel·lant a la nostra exigència a consumir una televisió digna i a no deixar-nos tractar com imbècils. I un cop va creuar la porta per on sempre l'hem vist entrar va començar l'explicació de l'autèntic motiu del seu comiat. Però com a bon showman , i acompanyat del Berto, ho va fer des de l'humor i la subtilesa. Tots dos van fer una paròdia de Regreso al futuro : Buenafuente era el científic i Romero era Michael J. Fox. L'Andreu convidava el Berto a viatjar al 1972, on hi havia una tele digna de continguts interessants. Quan hi arriben, en un paisatge televisiu desolador i en ruïnes, s'adonen que han aterrat per error al 2025. Posen la tele i tot el que hi veiem és una degeneració del que reconeixem com a actual. Els informatius parlen del Twitter dels famosos, els italians han comprat totes les cadenes i dones amb els pits a l'aire animen els continguts. A tot arreu es foten clatellots amb els corchopanes en una clara al·lusió a Tonterías las justas . Fins i tot uns ancians Buenafuente i Romero, des de La Sexta 7, han caigut per inèrcia en la deixalla de l' stripper i s'estomaquen amb els garrots d'escuma.

"I ara què fem?", li pregunta Berto. "No tenim bateria, se'ns ha acabat la benzina i no hem passat la ITV. Ara només podem descansar".

Buenafuente expressava la seva nostàlgia televisiva, el desencant present i la preocupació pel futur del mitjà. La seva falta d'energia per continuar. Li desitgem que descansi.

I que pensi que, malgrat el panorama, si la tele li ha permès fer aquest recorregut és que no està tot perdut.

stats