03/05/2011

Despertar-se amb la mort de Bin Laden

2 min

La sorpresa d'una notícia que ens arriba a la matinada com aquesta no es va viure igual a les diferents cadenes de televisió. A primera hora, l'únic canal que va optar per fer una feina d'aprofundiment i anàlisi sobre l'assassinat de Bin Laden va ser TV3 amb Els matins d'en Josep Cuní. A Telecinco i Antena3 l'Ana Rosa i la Griso es recreaven en crims de dones desaparegudes i successos truculents amb menors d'edat implicades. A Cuatro emetien Alerta Cobra i a la Sexta van optar per Bestial , un programa d'animals i veterinaris.

Mentrestant Josep Cuní va fer un recorregut arreu del món amb els principals corresponsals de TV3 per valorar la dimensió de la notícia. Tot i que inicialment van ensenyar la foto de Bin Laden mort, de seguida van explicar que segurament es tractava d'una manipulació. Van oferir una comparativa d'ambdues imatges que no deixava dubtes del Photoshop. Els matins avançaven amb una taula de tertulians amb aportacions molt desiguals, però algunes de francament interessants. I mentrestant anaven arribant notícies. Cuní va ser molt àgil en llegir la informació difosa per la CNN i Reuters que assegurava que el govern nord-americà havia optat per portar el cadàver de Bin Laden a l'Afganistan i llençar-lo al mar. Només dir-ho, Cuní va mirar perplex a càmera i va dir: "Però si l'Afganistan no té mar..." Perfecte.

Mentrestant, a TVE i en alguns breus informatius de les altres cadenes parlaven de la notícia sense dedicar-li més de tres minuts. I tots ensenyaven la foto de Bin Laden mort advertint que segurament era falsa.

Cuní va contactar per telèfon amb una espectadora de TV3 que viu a Nova Jersey per conèixer com havia afectat la ciutadania aquella notícia. Cuní també li va preguntar, lògicament, per l'impacte de la imatge falsa de Bin Laden. La dona, sorpresa, va dir: "Aquí no ens han ensenyat cap foto". Diferències televisives. Aquí fins a la sopa. Als EUA ni una sola vegada. Curiós.

stats