20/04/2011

Especial Setmana Santa: borratxos al volant

2 min

A Cuatro, aprofitant les dates, van emetre dilluns l'especial Callejeros Operación Semana Santa amb la pretesa voluntat de conscienciar dels perills del trànsit. Ens van obsequiar amb una selecta tria dels moments més decadents, lamentables i desesperants de beguts i drogats a les carreteres. Tot això, sumant-hi imprudents, inconscients, kamikazes sobre dues rodes i idiotes al volant. Des de la distància i la més absoluta frivolitat de l'espectador hi ha fragments que es convertiran en hits de l' APM? : frases patètiques de borratxos intentant bufar en alcoholímetres, homes que un cop pescats es desfan en llàgrimes i s'abracen al policia, i dones esverades que decideixen ensenyar les tetes a la càmera.

Cada frase és una joia: " ¡Pues que no me vendan una moto que va a 200! ¡Que me vendan un Seat Panda de 50 caballos que es con lo que tendríamos que ir todos! " o " ¡Pa'qué voy a poner el intermitente si no me adelanta nadie! ", els clàssics " ¡Te lo juro por mi madre que sólo he bebido dos cubatas! " i " ¡No me he tomado nada! Agua con limón... pero estaba contaminada... "

La gràcia del Callejeros és que l'ànim i el to no decaiguin mai: comencen amb una selecció més aviat suau i seriosa de multes. És l'aperitiu. De mica en mica van apujant el to amb els més beguts i drogats, i quan ja han entrat en matèria passen a la sang: un home aixafat contra un monovolum per un taxista despistat. T'ensenyen el doll de sang i els seus gemecs. Quan han cobert el drama tornen als controls d'alcoholèmia al costat de macrodiscoteques: Els assegura bones imatges.

Fan gràcia de tanta llàstima. La decadència fa que l'espectacle televisiu giri la truita i acabi sent hilarant. Però t'adones que tots aquests espècimens tan ben seleccionats són moltes vegades els que envien altres conductors a l'hospital o al cementiri. És el xou televisiu de la desgràcia i la imprudència, però camuflat de conscienciació a la carretera.

stats