Publicitat
Publicitat

HISTÒRIES DE LA TELE

El poder de George Clooney

La sèrie E.R. (aquí la vam veure com a Urgencias) és la que acumula més nominacions als Emmy de la història. Cada episodi superava els quinze milions d’espectadors de mitjana en l’emissió original i fins i tot va aconseguir captar-ne quaranta-set milions en el capítol final. E.R. també va servir per catapultar a la fama alguns dels seus actors. El cas més paradigmàtic és el de George Clooney. L’intèrpret va mantenir el seu compromís amb la sèrie fins i tot quan més sol·licitat estava per Hollywood. De dia gravava pel·lícules i de nit els episodis d’ Urgencias. No tenia temps d’aprendre’s els guions però els productors li posaven tota mena de facilitats perquè era un bon ganxo per a l’audiència. Clooney va acabar llegint el guió davant les càmeres. Li amagaven els papers en els llençols dels llits de l’hospital o els hi posaven a les carpetes de l’historial mèdic dels pacients. Quan ara repasses molts d’aquells capítols t’adones que Clooney no aixeca els ulls de la carpeta mentre diu les seves frases. Però Clooney no era només una cara bonica del servei d’urgències d’aquell hospital.

Clooney no parava de sortir a la portada de la famosa revista TV Guide. Era una publicació mensual que parlava de l’actualitat televisiva i oferia la programació. A la foto de portada hi posaven sempre els personatges televisius de més èxit. Clooney sovint sortia ell sol a la portada i en altres ocasions amb alguns dels seus companys de repartiment. Però es va adonar que el seu company afroamericà Eriq La Salle (que interpretava el Dr. Peter Benton) no sortia mai a les fotos. I això que La Salle va ser dels pocs actors que van sobreviure a les quinze temporades completes. Clooney va començar a analitzar les portades del TV Guide pel seu compte. Va descobrir que els personatges televisius afroamericans no hi sortien gairebé mai i si ho feien era en l’edició del més de febrer (el mes més curt). Fins i tot va demostrar que TV Guide posava més vegades en portada personatges d’animació que actors o presentadors afroamericans.

Clooney va escriure una contundent carta de queixa a la publicació, va denunciar públicament els fets i va demanar el boicot a la revista. Va instar els seus companys de repartiment a cancel·lar les sessions fotogràfiques que tinguessin pactades amb TV Guide. Els de la revista es van espantar, es van comprometre a esmenar la discriminació racial i van demanar a Eriq La Salle que sortís en solitari a la portada del número següent. George Clooney, ¿ what else?, va actuar com un gran metge de les urgències televisives.