12/06/2011

Informatiu a base de famosos, un ruc i atracadors

2 min

A Espanya l'informatiu més vist és el de TVE editat per Pepa Bueno. Divendres, però, Informativos Telecinco els va trencar la ratxa i va batre el seu rècord d'audiència dels últims tres mesos. L'estil Piqueras ja ha fet escola i la cadena ha aconseguit que els seus informatius siguin una mena de crònica social barrejada amb dosis de tragèdia i atracaments, amenitzat amb fenòmens meteorològics espectaculars i animals excepcionals.

L'estructura és més aviat caòtica, amb diversos sumaris i avançaments de notícies que atrapen a nivell d'imatge. És el cas, per exemple, del ruc Caramelo, " un burro con espíritu de caballo ", precisa Piqueras. Es tracta d'un ase que ha après a fer els passos de la doma equina davant l'entusiasme de tots els veïns del poble. En un dels sumaris al ruc li diuen Chocolate i a la notícia descobrim que no, que es diu Caramelo, però tant hi fa. Durant uns minuts hem pogut gaudir de l'espectacle del ruc. Sense deixar el tema dels animals, ens informen d'un gat a qui han travessat el cap amb una ballesta i ha sobreviscut. Ens ensenyen les radiografies i tot. Abans d'aquesta transcendent notícia ens posen al corrent de l'al·legat final de la dona de Jesulín en el judici del cas Carlos i també de les investigacions entorn de l'accident de cotxe d'Ortega Cano.

No hi falta mai la seva dosi " amigos de lo ajeno ", que és com a Pedro Piqueras li agrada donar-los pas. Primer ens parlen d'uns robatoris a l'estació de Sants i després ens diuen que els Mossos han detingut una banda d'atracadors de supermercats. No ens diuen ni quan, ni on, ni com. Només ens ensenyen les imatges de l'atracament, que és el que els interessa: crear espectacle. Després, una assassina en sèrie, un incendi, tres volcans en erupció i una crònica de les temperatures a Andalusia, d'on ensenyen moltes noies en biquini.

Si existeix, com diuen, un ruc amb esperit de cavall, és evident que hi ha informatius amb esperit de revista de l'espectacle.

stats