Publicitat
Publicitat

CRÍTICATV

José Luis Moreno: la indecència televisiva

Amb el PP al poder hi ha personatges que a TVE tenen més vides que un gat. És el cas, entre d’altres, de José Luis Moreno, que, tot i el denigrant espectacle-porqueria que va oferir la nit de Reis, ha tornat a reaparèixer. Dissabte a la nit va estrenar La Alfombra Roja Palace, un despropòsit que seria la suma de Noche de fiesta i Escenas de matrimonio. En un acte d’inversemblança surrealista hi ha afegit també quatre mals actors que fan veure que són els propietaris de la sala i que interpreten de manera lamentable uns guions vulgars, dèspotes i masclistes. No són els únics que fan el ridícul. Els presentadors del programa dalt de l’escenari (Berta Collado, Nerea Garmendia i Jota Abril) també són de vergonya aliena. A part de l’entreteniment xaró i indecent, té una molt baixa qualitat a nivell d’execució: problemes de so, de coordinació de continguts, transicions lentes i mal executades, instants d’incertesa i improvisacions barroeres per sortir del pas. Uns defectes que no es poden atribuir a les simples conseqüències del directe sinó a una mala direcció i producció.

El programa La Alfombra Roja Palace manté la línia obsessiva i malaltissa de José Luis Moreno de fer-hi sortir canalla i nenes vestides de col·legiales ballant i contorsionant-se sobre l’escenari. La fixació que té aquest home per exhibir criatures ensenyant les cuixes és per fer-s’ho mirar.

Més enllà de les actuacions lamentables de Jaimito Borromeo, Francisco, Marta Sánchez i Mari Carmen y Sus Muñecos amb Doña Rogelia, vam veure falleres desfilant per l’escenari i uns playbacks deplorables d’artistes d’escàs interès. S’evidenciava la fallida idea de voler captar un públic transversal incloent actuacions dirigides a diferents edats, cosa que provocava una barreja incoherent no apta per a ningú. El pitjor eren les escenes teatrals de dones amb camisa de dormir i homes en calçotets. Guions masclistes de temàtica propera al maltractament, amb rols femenins dements, neurastènics i irritants lluitant contra homes prepotents, vexadors i masclistes. Diners públics llençats per fer subsistir un empresari arruïnat i amb causes judicials pendents però amb contactes polítics. De ventríloc a tirà televisiu que entén un plató com una caixa registradora per recuperar els seus ingressos. El rei del mal gust alimentat per la televisió pública. TVE ha deixat de ser un servei públic per convertir-se en un afartapobres de dretes. Personatges ignorants que per conservar l’estatus i el compte corrent cobren dels emissaris del govern per assegurar-se que el país es manté idiotitzat.