Publicitat
Publicitat

CRÍTICATV

Manual per als de trenta-i-molts i quaranta-i-pocs

Si rondes els 40, t’agradarà Togetherness. No hi ha una paraula en català que sigui la traducció exacta del títol, però pretén descriure un sentiment de molta proximitat o unió, una cosa semblant a la camaraderia. És una sèrie sense pretensions de la HBO que retrata la vida de quatre amics que viuen a Los Angeles. El Brett és un dissenyador de so explotat laboralment, que treballa en pel·lícules cada vegada més dolentes. La seva dona és la Michelle, mestressa de casa i mare de dues nenes molt petites. L’Àlex és el millor amic del Brett i és un actor a l’atur que ha d’acabar vivint a casa del matrimoni perquè no té on caure mort. Allà coincideix amb la germana de la Michelle, la Tina, que malviu llogant castells inflables per a festes infantils i encadena relacions sentimentals fracassades.

Togetherness (l’emet C+ Series) parla d’una etapa de la vida en què se suposa que ja has d’haver fet el més important i et pots acomodar a la monotonia encallada en la sensació d’aprovat just. Rebel·lar-se contra aquest sentiment pot portar a buscar nous incentius, noves dosis de felicitat o emoció que no sempre són encertats. I la desorientació que genera el procés per trobar-los condueix al desànim i a la crisi personal.

Togetherness retrata relacions d’amistat i de parella, sentiments de solitud, de sexe, de desgast de les rutines domèstiques o el desig de poder aconseguir-les. Parla de la necessitat de voler exercir a la vegada de mare, d’esposa i d’amiga a ple rendiment i caure extenuada en l’intent. Del desencís que provoca veure que malgrat els esforços i les hores de feina no arribes allà on voldries. Explica com uns s’ofeguen en l’estabilitat que han construït i d’altres malden per aconseguir-ne una mica. La sèrie dóna a entendre la paradoxa que l’amor i el sexe no sempre evolucionen en la mateixa direcció. I, sobretot, parla del pànic que provoca sentir-se poc valorat, poc estimat o poc desitjat quan es dóna per descomptat que ho tens tot a la vegada.

A través d’aquests quatre personatges, Togetherness dibuixa una muntanya russa d’emocions i sentiments d’una manera molt simple, molt directa i molt honesta. Amb sentit de l’humor però també amb sensibilitat, en un context inhòspit com la ciutat de Los Angeles. Té reminiscències d’aquell Trenta y tantos a l’hora de retratar una època concreta de la vida i s’allunya de la comèdia més immadura de Friends. Els capítols són només de 25 minuts. La durada perfecta per a un públic que entre els nens, la feina, la son, el running, els tàpers, els gintònics i els grups de WhastApp no té temps de més.