Publicitat
Publicitat

CRÍTICATV

Me l’imaginava més gran...

Gent de món és el nou programa de TV3 per a la temporada d’estiu. Un format diferent, entretingut, ben pensat i que entronca de manera subtil amb un dels espais històrics de la cadena, l’ Oh, Europa!

Gent de món és un docuxou que relata viatges organitzats de catalans arreu del continent. Les càmeres segueixen un grup de viatgers fins al seu destí i ho complementen amb les valoracions dels protagonistes un cop arribats a casa: els records, les anècdotes i les impressions globals del viatge. A més, per donar-li un punt d’originalitat, fan servir la tan característica veu en off de Joan Lluís Bozzo per conduir la trama. Una aposta televisiva atrevida perquè la veu de Bozzo no és fàcil de pair i posa el focus en un guió que no sempre és reeixit, però d’altra banda també és una veu molt fàcilment reconeixible que s’associa a l’ Oh, Europa! de TV3, que porta bons records a l’espectador. Es produeix una associació d’idees instantània al cervell de l’espectador. Gent de món és la versió real d’aquella ficció dels Dagoll Dagom. A més, la inclusió d’aquesta veu en off proporciona al format de docuxou un segell més personal i no recau en l’ús de les veus clàssiques de la cadena.

En el primer episodi vam viatjar fins a Moscou i Sant Petersburg, i les estrelles del programa van ser les germanes Teresa i Marcel·lina. Atenció, perquè han nascut dues promeses televisives. Les seves valoracions sobre els russos i la gent del grup aportaven un punt molt còmic al programa sense ser forçat ni intencionat. En el cas d’una d’elles fins i tot va estar a punt de produir-se un moment màgic: durant uns instants vam creure que escoltaríem de manera espontània aquella mítica exclamació de “Me l’imaginava més gran!” de l’ Oh, Europa! quan parlava dels tancs de la plaça Roja. “Me’ls imaginava més... d’una altra manera!”, va dir. Per poc! Sensacional també el document i la narració del soldat rus que, fent el pas de l’oca, arregla la camisa i la corbata del company.

Primera estrena de l’estiu de TV3 i primer encert. Com a mínim, això ja ho tenim. Estarem pendents de com evolucionen les següents propostes televisives per a les vacances. Perquè si és com l’any passat, val més comprar bitllet ben lluny. El millor de Gent de món és que és com els millors viatges. Aquells on, a part de conèixer llocs nous, et coneixes més a tu mateix. El retrat humà dels turistes catalans, de vegades amb comentaris políticament incorrectes, li dóna un aire desenfadat i permet veure com som a l’hora d’anar pel món.