06/10/2011

Noia rica coneix servent pobre

2 min

Antena 3 va estrenar dimarts Gran Hotel , una sèrie d'època que s'inspira en les produccions britàniques. Un hotel de luxe és regentat per una vídua pèrfida que utilitza les estratègies més recargolades per moure els fils de la trama. Conxorxada amb el seu futur gendre, amaguen secrets i misteris. Mentrestant, la seva filla, innocent, sucumbeix a les manipulacions i accepta un matrimoni de conveniència pel bé de l'economia familiar.

Gran Hotel arrenca en una estació de tren emboirada on creuen inicialment els seus destins la protagonista rica i guapa i el noi humil i espavilat que farà de cambrer. Amor impossible a la vista tot just començar. Pel que fa al guió, l'estructura està molt ben tramada: de seguida descobrim que hi ha secrets que uns volen ocultar i altres aclarir. Els conflictes se succeeixen ràpid i explicitant molt el joc de misteris, mentides i traïcions. Es plasmen bé les diferències permanents entre els Alarcón i servents amb frases del tipus: "En el Gran Hotel no hay segundas oportunidades" , "Un Alarcón siempre cumple su palabra" o "Tu hermano sería capaz de vender a toda la família por una botella de champán" .

Sublim l'escena en què la matriarca bufeteja el fill i després, amb una veu freda i calmada, li recorda que ha de pagar la prostituta.

Adriana Ozores és una bona matriarca i Concha Velasco de criada veterana recupera la seva dignitat després de la seva llastimosa participació a Las chicas de oro . Amaia Salamanca de protagonista es manté estancada. Al paradís del narcotràfic o vestida d'època fa la mateixa careta de fàstic.

La recreació dels ambients i la factura són bones, amb la pàtina de filmació digital que dóna nitidesa però massa fredor als decorats d'època. La banda sonora, calcada a la de qualsevol sèrie anglesa d'època, hi ajuda. Permanentment una sintonia clàssica reforça les emocions dels personatges en pantalla. La ficció espanyola és el nou top manta de les sèries: el de les bones imitacions.

stats