23/02/2011

Tejero va en metro trenta anys després

2 min

Aquest cap de setmana els informatius de Veo7 presumien d'haver aconseguit tenir unes imatges d'Antonio Tejero trenta anys després del cop d'estat. Els presentadors de les notícies donen pas així al vídeo: " En cuanto a Tejero, el exteniente coronel hace vida de barrio y emplea el metro para pasar desapercibido entre los madrileños ". I el company continuava: " Tras muchos esfuerzos, Veo7 ha dado con el esquivo alto mando de la Guardia Civil. Protegido por su entorno, Tejero lleva vida de jubilado y mira hacia otro lado cada vez que se cruza con un cartel de la película 23-F ".

Els esforços per atrapar Tejero consisteixen a controlar la porta de casa seva. I aconsegueixen l'objectiu. L'home surt de casa i camina cap a l'estació de metro. Els periodistes el segueixen amb la càmera sempre oculta. Pugen al mateix vagó i s'hi asseuen davant. Veo7, doncs, grava Antonio Tejero assegut al metro, amb un abric marró. Els reporters asseguren que Tejero finalment baixa del metro i es dirigeix a un taller mecànic a recollir el seu cotxe, però això ja no està enregistrat. L'informatiu alterna Tejero assegut al vagó amb les imatges del Congrés el dia del cop d'estat. Passem del militar pistola en mà a l'ancià de mirada fixa a l'infinit. Barregen el so dels trets del 23-F amb les imatges del pacífic comboi. Curiós, però, que els reporters no graven Tejero quan baixa i a les imatges amb càmera oculta sortint del metro ja no s'hi veu l'exmilitar. Els periodistes passen pel costat d'un cartell de la pel·lícula 23-F i s'imaginen què passaria si Tejero es creués amb l'anunci. Però això no ho veiem. Per tant, la informació que el colpista " mira hacia otro lado cada vez que se cruza con el cartel de la película " se l'han tret de la màniga.

Ara els madrilenys ja saben que se'l poden trobar pel metro i, com que és un home gran, han de cedir-li la cadira. Sobretot, però, que ho facin amb el crit de " ¡Se siente, coño! "

stats