18/03/2011

Telenovel·les nocturnes amb aires llatins

2 min

Antena 3 ha estrenat (i amb èxit) la sèrie La reina del sur , que s'endinsarà en el món del narcotràfic. Basada en l'argument de la novel·la d'Arturo Pérez-Reverte, és coproducció amb Mèxic i Colòmbia i es desenvolupa entre Melilla, Mèxic i Galícia, amb poti-poti actoral que belluga en un bordell de poca volada. Les dones, unes meuques. Els homes, uns traficants sense escrúpols. Els guàrdies civils, corruptes. I un tal Marcelo Cáceres, el poderós de la zona, un pervertit impotent que extorqueix les dones per practicar-hi sexe. La protagonista va de noia angelical a qui la maldat dels altres obliga a prostituir-se, i el galant de la sèrie és un guapet pocapena amb mala sort que vol allunyar-se del narcotràfic, però és un lloc del qual no es pot sortir quan un vol.

El nivell interpretatiu és tan baix que fins i tot els actors espanyols que hi participen han decidit esforçar-s'hi poc veient la nul·la preparació dels que vénen de fora. Hi ha escenes on fins i tot diries que els veus riure per sota el nas. Nacho Fresneda (a qui recordaran per fer de Juari a El cor de la ciutat ) fa de capatàs del bordell, un marroquí amb accent d'enlloc. Hi ha moments en què sembla que faci un programa d'humor.

Amb el guió fan el que poden. Un guàrdia civil deté la protagonista i li diu amenaçant-la: " ¡Pasa mejicana! ". Acte seguit, els veiem a tots dos a comissaria. Ell li agafa el passaport, se'l mira i li pregunta: " ¿Así que eres mejicana? " Sublim! En una altra escena són dos agents els que s'emporten la mexicana agafada pels braços. Quan creuen la porta, qui du la noia agafada pel braç és un tercer guàrdia civil que apareix per art de màgia.

I això és el programa que va tenir més audiència a Espanya la nit d'aquest dimecres. Potser és per la sensació de jet lag que provoca. Com que té el nivell de novel·leta de sobretaula amb aires llatinoamericans, et penses que ets a Veneçuela a les quatre de la tarda i sense moure't del sofà.

stats