Publicitat
Publicitat

KNOCKOUT

Truites verticals

"He descobert un 'hobby' que consisteix a deixar crítiques i comentaris sobre l’objecte a la web d’Amazon, per animar o dissuadir els compradors"

AAmazon es pot comprar un aparell elèctric per cuinar ous. És el Rollie. Als Estats Units és molt popular perquè l’anuncien de matinada a les telebotigues de diferents cadenes. Es tracta d’un recipient vertical. L’endolles i en el forat hi poses dos ous crus, amb el rovell i la clara sense batre. Ho connectes i al cap d’uns cinc minuts brolla del recipient una mena de tronc de truita d’aspecte poc apetitós. Els anunciants el venen com la manera fàcil i ràpida de menjar ous calents sense embrutar la cuina o de preparar-los a la taula de l’oficina. La forma tubular permet posar els ous dins d’un entrepà o tallar-ho a rodanxes per fer un aperitiu original i lleuger.

Gràcies a aquest aparell, però, he descobert un hobby que consisteix a deixar crítiques i comentaris sobre l’objecte a la web d’Amazon, per animar o dissuadir els compradors.

Gairebé quatre-centes persones han deixat la seva opinió sobre el Rollie en poques setmanes. Molts pengen fotos amb el resultat gastronòmic obtingut. Les imatges fan fàstic i riure a la vegada, provoquen una nàusea còmica. Per acumulació de fotografies acabes plorant de riure davant la flaccidesa vomitiva o la turgència provocadora dels tubs ovípars.

Entre els centenars de comentaris n’hi ha que són autèntiques lliçons de tolerància i generositat: “Aquest producte és considerat un dels deu pitjors anunciats a la televisió. Estic content d’haver adquirit un tros d’història”. “L’heu de comprar. Aquest aparell és fantàstic si el que vols és cuinar un tronc d’ou fàl·lic sense gust. L’ou surt del recipient com un espècimen orgullós i erecte fins que tristament es doblega i aboca sobre l’electrodomèstic o sobre el plat un líquid groc o blanc”. Es refereix a l’ou cru que queda al centre, ja que sembla que el Rollie no acaba de coure bé del tot. “És el regal-broma ideal per a qui vulgui posar els llavis al voltant d’una forma fàl·lica a l’hora d’esmorzar. Li vaig regalar al meu pare i va ser un èxit”. “Gràcies per aquest objecte. Des que li preparo aquest tronc fàl·lic al meu marit per esmorzar puc recordar l’època en què érem nòvios. Fa anys que el meu home no em mira de la manera que observa aquesta truita tubular”. “Oh! Déu meu! Gràcies! Tota la família expectant al voltant del Rollie, esperant el moment apoteòsic final. Veure sortir el primer ou cuit sense creure’ns-ho! Els àngels cantaven mentre el tronc d’ou sortia de la boca del Rollie com l’assumpció d’un sant cap al cel! Bah! Quina cosa més estúpida...”. “La ciència ha demostrat que el Rollie també pot curar la disfunció erèctil. Només has d’inserir el teu penis flàccid dins el Rollie, esperar cinc minuts... i bingo! Tots els teus problemes resolts”.

Lluny d’evidenciar la frustració indignada dels consumidors, els comentaris demostren una tolerància al fracàs enorme, comprensió envers el fabricant i un esperit crític pedagògic molt lloable. Permet descobrir consumidors amb un sentit de l’humor extraordinari i una envejable capacitat per intercanviar i compartir. Llegir-los és un exercici per reconciliar-se amb l’espècie humana i comprovar l’infinit potencial que encara tenim com a éssers vius, sobretot a l’hora de perdre el temps.