Publicitat
Publicitat

HISTÒRIES DE LA TELE

La dutxa misteriosa de Bobby Ewing

El 1985 Patrick Duffy, l’actor que feia de Bobby Ewing a Dallas, va deixar la sèrie avorrit de fer sempre el mateix. Els guionistes van fer-lo morir atropellat. Els espectadors van poder veure l’accident de Bobby Ewing i com minuts més tard moria a l’hospital.

Duffy va calcular malament la jugada. Es pensava que amb l’èxit aclaparador de Dallas accediria a nous projectes professionals més ambiciosos. Però no va ser així. L’audiència tampoc no va portar bé la seva absència. En Bobby era el contrapès d’en J.R., l’home bo per excel·lència, i la seva història d’amor amb la Pam encantava a les mestresses de casa nord-americanes. Dallas va començar a decaure. Això va amoïnar molt Larry Hagman (en J. R.). L’actor va pressionar molt els productors per arreglar aquell desastre i van idear un pla. Calia executar-lo en absolut secret. L’efecte sorpresa era la clau. En aquella època, qualsevol petit esdeveniment relacionat amb Dallas tenia una gran repercussió.

Els productors de Dallas van contractar una agència publicitària de Los Angeles. Aparentment estaven gravant un anunci de gel de bany. L’estrella de l’anunci era Patrick Duffy, que aquella jornada laboral es va passar més de vuit hores ensabonant-se. En un determinat moment s’obria la porta de la dutxa i Patrick Duffy deia: “Bon dia!” I després mirava a càmera i continuava: “I vostè també pot tenir un bon dia si es lleva com la família Duffy i fa servir el sabó Iris Spring!” Anunci gravat i zero sospites sobre Dallas. Els realitzadors es van quedar amb el primer “bon dia” i van retallar la frase del sabó. Ràpidament, un home es va emportar el trosset de pel·lícula en un maletí, en un vol de Los Angeles a Nova York.

Abans, l’equip de Dallas havia rodat una escena amb Victoria Principal, que feia de Pamela Ewing. Ella s’aixecava del llit en sentir soroll d’aigua al lavabo i obria la porta de la dutxa. A dins, però, hi havia John Beck, l’actor que feia de Mark Graison, amb el qual s’havia embolicat aquella temporada que era vídua. A la CBS de Nova York només calia unir els dos fragments de pel·lícula amb destresa. Ho van fer només una hora abans de l’emissió del capítol, l’últim de la sisena temporada.

Aquell dia, Victoria Principal poc s’imaginava al sofà de casa seva, mentre estava veient l’episodi, que quan obrís la porta de la dutxa allà dins s’hi trobaria... Bobby Ewing! L’audiència de la següent temporada va pujar moltíssim. Va ser un pla perfecte per a un dels nyaps de guió més flagrants de la història de la tele.