26/10/2011

El meravellós 'abuelito' Franco

2 min

Mentre arreu del món es parlava de la mort de Gaddafi i l'exposició morbosa del seu cadàver, dissabte a la progressistaNoriade Jordi González van convidar el nét de Franco per parlar de les fotos de l'agonia del seu avi.

Jaime Martínez-Bordiu es presentava amb el titular "Mi abuelito Franco era un gran tío, una buena persona", amb motiu d'un llibre que ha publicat el seu germà en què nega que Franco firmés cap sentència de mort. S'imaginen aquest mateix programa fet a Alemanya o a Itàlia amb els néts de Hitler o Mussolini?

Els col·laboradors eren Chelo García Cortés, Kiko Matamoros i Mila Ximénez. Els únics que van fer servir clarament el termedictador per referir-se a Franco van ser la veu en off d'un vídeo i un redactor que llegia correus electrònics. La resta feien referència al "caudillo", a l'"abuelo" i sobretot a l'"abuelito". Matamoros va ser potser el més mordaç dient: "¡Uno lee el libro de tu hermano y tu abuelo parecía el abuelito de Heidi!" En pantalla destacaven que "Jaime Martínez Bordiu intenta defender el orgullo de su familia". Jordi González va decidir desmarcar-se de tot plegat dient que estava clar que Franco havia signat sentències de mort per després continuar fent safareig sobre unabuelito tan entranyable.

El nét va assegurar que el seu avi no volia ser enterrat al Valle de los Caídos i sobre el seu paper polític va afirmar: "Yo conozco los logros. Las atrocidades... es que en este país se explica la historia de una manera muy curiosa..." Chelo García Cortés, que de tant en tant feia escarafalls sobre la dictadura, va deixar anar: "Tú, como nieto de ese abuelito maravilloso que yo respeto... ¿Cómo veías a tu abuelo?" En un racó de la pantalla incloïen les imatges d'una acròbata vaginal que actuaria més tard i mentre, al plató, s'anaven succeint les imatges de Franco intubat en un llit d'hospital. Després ens posem les mans al cap amb el que ha passat a Líbia. Dos dictadors, cadascun amb el seu xou fet a mida del seu país.

stats