CRÍTICA TV

La mirada de Harrison Ford

Dijous l'actor Harrison Ford visitava el plató d' El hormiguero ,a Antena 3, per presentar la seva darrera pel·lícula, El juego de Ender . Pablo Motos s'ha convertit en el recepcionista oficial de la flor i nata hollywoodenca , i això, sense cap mena de dubte, és un mèrit que se li ha de reconèixer. Una altra cosa és que després l'amo de les formigues de drap en tregui partit convertint un luxe de visita en una conversa infantil de vergonya aliena.

Tot just travessar la cortina, Harrison Ford va ser rebut amb molta efusivitat per part de la claca del públic, i Pablo Motos, especialista a fer la pilota més descarada, li diu: " Es el recibimiento más cálido y cariñoso que he visto en 'El hormiguero' en toda mi vida ". L'actor, conscient que hi havia un abisme idiomàtic que els separava, va preferir fer servir l'expressivitat de la seva mirada. Lentament va girar el cap cap a Pablo Motos i va aixecar les celles amb cara d'incredulitat. Ford va demostrar les seves habilitats interpretatives fulminant amb la mirada el presentador, evidenciant-li que aquella ensabonada a ell no li calia.

A cada pregunta de Pablo Motos sobre la seva capacitat de seducció o sobre l'existència dels extraterrestres, Harrison Ford se'l mirava amb condescendència intentant que la traducció no fos necessària per entendre'l. Gastava un humor peculiar, subtil, que hauria donat joc amb un periodista amb més taules. Algunes de les seves mirades, expressions i postures semblaven talment d'un espectacle del Tricicle. A Pablo Motos aquell tipus de reaccions el deixaven una mica fora de joc perquè ell funciona millor a base de gracietes. Ell vol ser l'únic a gestionar l'humor. Quan Harrison Ford va començar a interactuar amb les formigues de pelfa, no ho van saber aprofitar. Li demanaven que participés en un joc absurd de fotografies en comptes de gaudir del luxe de l'actor jugant amb els titelles del programa. Més enllà d'alguna anècdota, tot va ser ximpleria. El que és insuportable és veure com Pablo Motos s'apropa tan físicament al convidat que sembla que se li vulgui asseure a la falda. Li acosta la cara a un pam del nas, trencant la bombolla interpersonal. Em pregunto quina és la imatge que aquestes estrelles s'emporten del país que visiten. La conclusió que en traiem els espectadors és que tenim l'oportunitat d'escoltar Harrison Ford i cinc minuts després d'haver-se acabat l'entrevista no hi ha res que valgui la pena recordar més enllà de la llàstima que fa el presentador del programa ensabonant el convidat.