Publicitat
Publicitat

HISTÒRIES DE LA TELE

Les debilitats de ‘Roseanne’

La virtut de la sèrie era la transparència i l’enorme veritat que traspuava

Roseanne Barr volia tenir un control absolut de tot el que passava a la sèrie que portava el seu nom. De fet, les seves relacions amb els productors i la direcció de la cadena eren molt conflictives. Hi havia un fet amb el qual Roseanne tenia enorme cura: els joves actors que interpretaven els papers dels seus fills. Roseanne tenia tres fills a la ficció. La filla gran, la Becky (interpretada per Alicia Goranson), la filla mitjana, la Darlene (Sara Gilbert), i el petit DJ (Michael Fishman). Sara Gilbert era la debilitat de Roseanne i considerava que el seu rol era imprescindible per a la sèrie. A la vida real, quan l’actriu va guanyar la plaça per estudiar a la Universitat de Yale, va voler plegar de la sèrie. Roseanne la va convèncer perquè no ho fes. Els guionistes van adaptar les històries i els productors van dissenyar horaris especials de rodatge a Nova York perquè l’actriu continués fent de Darlene i pogués estudiar a Yale com volia. Un dia, l’actriu que feia de filla gran li va explicar a Roseanne que es volia tallar els cabells curts, que estava tipa de lluir sempre la mateixa melena llarga, però que els productors no li deixaven canviar-se el pentinat. Roseanne, indignada per la tirania absurda, li va preguntar a Goranson com de curts volia els cabells, va agafar unes tisores i els hi va tallar ella mateixa: “Ara vés a la perruquera que t’ho arregli com t’agradi. Ja no et podran dir que no ho facis”.

Hi havia un fet amb el qual Roseanne tenia enorme cura: els joves actors que interpretaven els papers dels seus fills

Goranson també va tenir dificultats per continuar a la sèrie. En el seu cas van decidir canviar l’actriu, tot i que li van mantenir la porta oberta per quan volgués tornar. Així doncs, l’actriu Sarah Chalke es van convertir en la nova Becky, cosa que va provocar una d’aquelles situacions inversemblants en què l’espectador ha d’assimilar que una altra persona continua sent el mateix personatge. Roseanne va decidir que farien una petita aclucada d’ull a l’audiència per no desconcertar-la. Per acabar el primer episodi de Roseanne on apareixia la nova Becky van posar tota la família mirant junta un capítol de la sèrie Embruixada (1964). La família comentava amb sarcasme com els productors van poder ser tan estúpids per pensar que la gent no s’adonaria que el Darren original (Dick York) havia estat substituït per un altre actor (Dick Sargent). Per rematar-ho, la nova Becky comentava que a ella li agradava més com ho feia el substitut.

Aquesta era la virtut de Roseanne: la transparència i l’enorme veritat que traspuava la sèrie. Barr tenia, a la vida real, un germà i una germana homosexuals. Va voler introduir, per tant, personatges de la mateixa condició a la ficció. Els productors s’hi van negar inicialment i l’actriu va tornar a portar-los la contrària: “Aquesta sèrie mostra parts de la vida tal com és i els homosexuals són una realitat”, els va dir. Per sort, Roseanne es va tornar a sortir amb la seva, una vegada més.