Publicitat
Publicitat

HISTÒRIES DE LA TELE

El pijama dels àngels de Charlie

El misteriós Charlie, de qui només sentíem la veu, no va trepitjar mai el lloc de rodatge 

No va ser fàcil que el 1976 s’estrenés una sèrie protagonitzada per tres dones policies: la Jill, la Kelly i la Sabrina. Per aquest motiu, al títol tenia pes el nom d’un home, en Charlie, al qual no vam veure mai. La sèrie inicialment s’havia de dir The alley cats. Va ser una de les actrius, Kate Jackson (la que influïa més en el productor, Aaron Spelling), qui va suggerir-li que es digués Charlie’s Angels després de veure al seu despatx una fotografia penjada amb uns àngels. En un principi les policies havien de ser una rossa, una pèl-roja i una morena. Farrah Fawcett era la rossa, Jaclyn Smith la morena... però el fitxatge de Kate Jackson, que no era pèl-roja, va desfer el criteri.

Les relacions entre les tres actrius no van ser mai fluides. De fet, en algunes entrevistes tant Fawcett com Smith van criticar l’excessiva autoritat i influència de Kate Jackson. Fins i tot Cheryl Ladd, que va substituir Fawcett quan aquesta va abandonar la ficció, va explicar que durant molt temps Jackson no li dirigia la paraula. La polèmica s’ha mantingut durant quaranta anys. Quan el 2006 els Emmy van voler homenatjar Aaron Spelling, van reunir les tres actrius i no van convidar Cheryl Ladd. L’actriu marginada, dolguda, va declarar que havia sigut cosa de Kate Jackson, per variar.

Les relacions entre les tres actrius no van ser mai fluides

Els àngels de Charlie era la sèrie preferida del president dels Estats Units Gerald Ford i per això el van convidar en una ocasió al plató per conèixer les protagonistes i veure com rodaven la sèrie. En canvi, qui no va trepitjar mai el lloc de rodatge va ser el misteriós Charlie, de qui només sentíem la veu.

El dia que havien de gravar el capítol pilot, l’actor que havia contractat Aaron Spelling per gravar la veu no es va presentar. Va resultar ser un personatge amb constants problemes amb la beguda i després d’esperar-lo hores i hores van desistir de dur-lo al plató. Spelling no va tenir més remei que trucar el seu bon amic John Forsythe perquè li fes el favor de manera puntual. Forsythe era el patriarca de Dinastia, el poderós Blake Carrington. Com que era bastant tard, Forsythe ja era al llit quan el productor li va fer la petició, però la fidelitat a un amic sempre és prioritària: Forsythe es va presentar al rodatge per gravar la veu de Charlie amb el pijama. Com que va funcionar, l’actor de Dinastia va mantenir la feina i simultaniejava les dues sèries. Veient l’èxit d’ Els àngels de Charlie, Forsythe va suggerir la possibilitat de deixar-se veure per l’audiència, per fi, en algun capítol. A Spelling no li va semblar malament, però quan Forsythe li va dir el que volia cobrar per fer-ho, una quantitat que no era precisament preu d’amic, va oblidar la idea. Forsythe no va trepitjar mai el plató d’ Els àngels de Charlie, ni tan sols per fer-hi una visita, no fos cas que després els passés la factura.