23/10/2011

La mort d'un dictador en directe

2 min

Les imatges de Gaddafi mort són, sens dubte, imprescindibles per creure'ns el final definitiu del dictador. A TV3, alTN vesprede dijous ens les van passar dues vegades. Ramon Pellicer i Raquel Sans van avisar-nos primer amb un "el vídeo que ara veuran els advertim que és de molta cruesa" i amb un "una escena, reiterem, molt colpidora" mantenint la mateixa entonació amb què poden donar pas a l'home del temps. S'agraeix, tot i que potser seria necessari fugir dels clixés periodístics per alertar amb més èmfasi de la barbaritat de la mort d'un individu, per més malvat que sigui. Estaria bé un "el que veuran a continuació és la mort d'una persona davant de les càmeres" o "el que veuran és una salvatjada, és la seqüència del linxament d'una persona fins a matar-la".

De tota manera t'adones que hi ha gent amb un fetge sorprenent per entomar el que calgui. Aquella mateixa nit aEl gato al agua, d'Intereconomía, després d'emetre les imatges de la mort de Gaddafi, una tertuliana amb un braçalet amb la bandera d'Espanya va comentar: "¡Míralo... Como un pelele...!" Mario Conde va voler fer una reflexió filosòfica: "Esto demuestra lo que es la futilidad de la vida... Este señor se ha hecho fotos con los gobernantes más importantes del mundo y ahora míralo cómo ha acabado..." Suposo que això ho pensava d'ell mateix quan dormia a la presó.

També van menystenir i renegar del comunicat d'ETA. Amb una agressivitat exacerbada van qualificar la notícia de "vergonya". Van trucar a familiars d'assassinats pels terroristes perquè lamentessin amb odi el "regalet que ETA havia fet a Zapatero" en un exercici de clara utilització i manipulació de les víctimes. Al programa exigien la "destrucció" dels terroristes. Després van passar a la televenda d'un dels seus objectes: el Raíces Toro Watch. Un rellotge verd militar amb la bandera espanyola i un toro al mig de l'esfera. Suposo que per arribar puntuals a l'execució de qualsevol "pelele" que pensi diferent d'ells.

stats