19/05/2011

"Un parell de testicles i pengen bé"

2 min

La televisió de dimarts a la nit ens va sotmetre a una sobredosi de Roma, romans i cardenals. A Cuatro estrenaven la sèrie Los Borgia protagonitzada per Jeremy Irons. A Antena 3, sessió doble amb la producció espanyola Hispania i després la sèrie Roma (coproduïda entre la BBC, l'HBO i la RAI).

Sense cap mena de dubte Los Borgia va ser el plat més atractiu. Especialment memorable l'escena en què, després de la fumata blanca, cal confirmar que el recent escollit Papa és un home. Veiem com una bonica cadira de fusta noble amb un forat central entra en escena. Dos cardenals miren encuriosits a través del forat. Jeremy Irons apareix majestuós amb una camisa de dormir ampla de fil i s'asseu sobre el forat després d'aixecar-se la roba. Un assistent deixa una palangana a terra i es renta les mans abans de procedir a la inspecció. Irons, brillant en la interpretació, fa cara entre resignat i pacient. L'assistent posa el braç sota la cadira i palpa amb cura. Mira la resta de cardenals que envolten l'escena i confirma: "Té un parell de testicles i pengen bé". Ho diu en llatí. Tots respiren alleujats. Són aquells petits detalls que més enllà de possibles imprecisions històriques i errors de documentació fan que una sèrie atrapi.

Una factura impecable, una posada en escena majestuosa i les intrigues més sòrdides del Vaticà amb sexe, sang, fetge i litúrgia la converteixen en un dels plats més suculents del prime time de la televisió.

Roma és també una producció excel·lent amb uns ingredients similars a Los Borgia . Amb el segell de la BBC i l'HBO com a garantia indiscutible se centra en les trames de l'Imperi Romà de manera valenta i descarnada: lluites, sexe explícit i guió contundent. És inevitable, però, que en determinats moments ens recordi Spartacus . Ara bé, si Roma és la gamma més alta i selecta de les opcions, Spartacus no passa del nivell de les festes bunga-bunga de Berlusconi.

stats