CRÍTICA TV
Misc 26/05/2011

La retallada arriba al Català de l'Any

i
Mònica Planas
2 min

Saturats de Josep Cuní. Entre el debat electoral, les cinc hores de l'especial eleccions, els matins de cada dia durant tanta estona... i ara la gala del Català de l'Any, començo a pensar que TV3 ens vol matar de sobredosi. I només començar la gala el periodista va donar pas als millors moments de l'edició passada, en què també començaven per ell i el seu clon cantant el rap del Prou! . Fins a tres vegades el vam veure cantar i ballar en el vídeo al qual s'havia donat pas ell mateix! Excessiu, francament.

Per sort, però, la gala d'aquest any ha patit una retallada considerable: menys actuacions en directe (tot i que la del Jordi LP no ens la vam poder estalviar) i més anar per feina. A la sala gran del TNC vam poder veure molta cadira buida i certa fredor ambiental. Fins i tot quan pensàvem que Cuní lliuraria el guardó al Català de l'Any va resultar que donava un premi d'un viatge a Lanzarote d'una espectadora. Després, discurset d'Artur Mas, una altra actuació i hora de conèixer el guanyador.

El més emotiu de la gala van ser cadascun dels vídeos dedicats als tres finalistes. Emotius per a ells, sobretot, amb les seves respectives famílies i amics recordant-los l'orgull de la feina ben feta.

La fredor de l'obertura de sobre i conèixer el nom del guanyador va ser absoluta. Sort que va guanyar el candidat casteller i van poder animar la situació amb la festa pròpia dels castells i fer-ne un dalt de l'escenari. Si no, l'austeritat hauria estat dramàtica.

Una gala curta, sense anuncis i en molta bona hora. Català-Express. Una estratègia perfecta per aconseguir bona audiència. Però l'interès que despertava en l'espectador era més aviat escàs. No cal tanta parafernàlia per arribar a la conclusió que si hi ha un català que fa honor al nom del premi aquest és el mateix Josep Cuní. Demanem ja una gala en què Cuní es lliuri el premi a ell mateix. I el viatge a Lanzarote que també sigui per a ell. Es mereix les vacances. Ell i nosaltres.

stats