22/03/2011

A la tele, cada dia és Cap d'Any

2 min

APrincesas de barrio una de les protagonistes assajava com s'ho faria si presentés un concurs on regalen diners amb preguntes enganyoses. La noia va triar un vestit amb lluentons per a l'ocasió. En veure-la la germana li crida: "¡Este no! ¡Parece un vestido para la Nochevieja!" I la poligonera, dolguda, respon: "¡En la tele cada dia es Nochevieja!"

ASalvados Jordi Évole va viatjar fins a Kansas per conèixer la família Phelps, fundadors i únics integrants de l'Església Baptista de Westboro. El seu líder, Fred Phelps, odia els homosexuals. Creu que l'11-S, l'11-M i el Katrina són regals de Déu a la humanitat per castigar aquells que "no han renegat contra els mariques". La família fins i tot ha arrossegat la canalla a aguantar pancartes homòfobes a les seves manifestacions. Va ser especialment tens quan Jordi Évole va preguntar a la matriarca dels Phelps si el que feien amb els seus fills no era també una violació de les seves ments. Als seus nassos els va comparar amb els capellans que abusen de criatures. Una escena realment impactant que no ens imaginàvem quan Évole va entrar a casa d'ells: bonic paisatge nevat i una nadala sonant de fons.

El mateix dia al Telenotícies van connectar amb l'enviat especial a Bengasi, Nicolás Valle. Mentre el periodista feia la seva crònica vam veure imatges de les bombes creuant el cel. Enmig de la connexió es va excusar pel soroll dels trets. La guerra en directe. Acte seguit, van connectar amb París, on el corresponsal Toni Cruanyes parlava a càmera amb la Torre Eiffel de fons. El símbol de la ciutat estava esplendorós: lluminosa i amb guspires brillants que feien pampallugues. De la crua ofensiva militar a un pla romàntic d'una ciutat idíl·lica. Cruanyes ens parlava dels atacs contra Gaddafi en un entorn que semblava que esperés l'arribada de l'any nou.

La princesa de polígon no anava tan desencaminada: a la tele, cada dia sembla Cap d'Any.

stats