04/05/2013

Accelerar les caramboles a la Lliga

3 min
Xavi intentant prendre la pilota a Adriano en un entrenament del Barça a Sant Joan Despí. L'equip va entrenar-se ahir a la Ciutat Esportiva després d'un dia de descans.

BarcelonaQue la part que depèn del Barça per guanyar el títol de Lliga es resolgui tan aviat com sigui possible. Aquest és l'objectiu de la plantilla, dolguda després de la desfeta cruel amb el Bayern Munic a la Champions i amb ganes de posar fi a la part competitiva de la temporada amb un triomf al campionat domèstic. Diverses caramboles poden fer campió el Barça abans, però en principi, i si el Reial Madrid guanya els seus pròxims partits, l'equip de Tito Vilanova podrà cantar victòria d'aquí dues jornades, quan acabi el partit contra l'Atlètic de Madrid al Vicente Calderón i només quedin nou punts per repartir-se. Per fer-ho, els blaugranes estan obligats a guanyar primer el Betis demà i els matalassers la setmana que ve, un repte difícil per les aspiracions europees de tots dos conjunts.

Feliços per la Lliga

"Hem tornat als entrenaments amb els ànims més alts [que després del Bayern] i només pensem en el partit del Betis, un enfrontament important, una final per a nosaltres i per a l'objectiu de l'inici de temporada, que era la Lliga", resumia ahir Adriano en roda de premsa.

El lateral va atrevir-se fins i tot a valorar l'actual campanya "com una molt bona temporada", distanciant-se d'aquest ambient crític que s'ha aixecat amb la golejada europea que fa que tot "es vegi negre". "És una llàstima no ser a Wembley, esclar, però l'equip estarà feliç i content si es guanya aquesta Lliga", va afegir.

Un dels problemes que ha tingut l'equip en aquest tram decisiu de la temporada i que Adriano va tornar a recordar en la seva compareixença és que la plantilla ha arribat tocada a les eliminatòries importants. I un dels factors que ha portat l'equip a forçar la màquina en els primers mesos de competició ha sigut la temptació d'encarrilar la Lliga i deixar-la a la butxaca ja al gener, quan els blaugranes van separar-se de l'Atlètic de Madrid per deixar-lo a onze punts. El coixí, que va arribar a ser de tretze d'avantatge sobre el segon classificat (el Madrid des de la jornada 27), permetrà ara viure l'esprint final sense l'estrès de no poder fallar.

Marge d'error

En els últims cinc partits, el Barça podria permetre's el luxe de perdre'n tres. O, fins i tot, fallar en dos i empatar-ne dos més, un fet que deixaria el Madrid a una distància d'un sol punt. Però la missió del vestidor blaugrana és celebrar el títol des de la victòria. Una derrota del Madrid avui contra el Valladolid (GolT / Canal+ Liga) els permetria celebrar el títol si derrota el Betis al Camp Nou (21 h, Canal+ 1) perquè el deixaria a 14 punts amb 12 per disputar-se. Si s'arriba a la següent jornada amb onze de renda, el segon match-ball seria al Calderón. Si el Madrid, que juga dimecres un partit avançat contra el Màlaga, empata o perd, el Barça seria campió abans d'enfrontar-se als matalassers. Si els blancs guanyen, caldria derrotar l'Atlètic.

Al·licient dels 100 punts

L'únic que interessa al Barça és resoldre la Lliga ja. Com més aviat millor per no allargar les especulacions i les crítiques dels últims dies. En paral·lel, hi ha l'al·licient de sumar els pròxims 15 punts per assolir la xifra rècord de 100 d'un campió, una de les fites del Madrid de Mourinho i que ahir recordava el portuguès amb orgull. Prendre-li el títol moral pot realimentar la fam del Barça.

stats