03/12/2012

Aguirre posa fre a la sagnia amb un punt a Granada

2 min
ENERGIA RENOVADA DES DE L'ÀREA TÈCNICA
 Javier Aguirre va dirigir ahir el seu primer partit com a entrenador de l'Espanyol i ho va fer amb instruccions constants als seus jugadors. El tècnic mexicà, a més, va assegurar haver-se sentit molt bé en el seu retorn a les banquetes.

BARCELONAQuan Javier Aguirre avisava que el més urgent era treure un bon resultat del partit a Granada es referia al que es va veure ahir al Nuevo Los Cármenes. Un Espanyol pràctic, estable i molt conscient que, de moment, els ànims de l'equip no permeten grans floritures. El primer pas d'Aguirre va ser buscar les sensacions positives a partir de no ampliar el repertori negatiu d'errades, i l'efecte va ser un equip ben plantat sobre la gespa, molt intens en tasques defensives i més pendent de protegir-se que de fer mal, per acabar sumant un bon punt després d'un 0-0 molt treballat i que els va fer patir.

No va ser fàcil mantenir l'empat a zero perquè el Granada, a qui també li anava la vida en aquest duel directe a la zona baixa, va abocar-se a l'atac des del començament. El conjunt d'Anquela va ser profund per les bandes i va encadenar ocasions per posar a prova la fiabilitat defensiva d'un Espanyol orgullós i solidari. Aguirre va apostar per Colotto i Forlín a l'eix de la defensa i, malgrat alguns desajustos puntuals en les primeres accions de partit, la parella va frenar amb seguretat el duo format per El-Arabi i Ighalo. Si entre tots els que es replegaven fins a la frontal de l'àrea no s'allunyava el perill apareixia Cristian Álvarez per posar el guant i mantenir l'equip amb vida.

Aquesta capacitat de patiment sense pilota va permetre a l'Espanyol allargar el 0-0 durant el primer temps malgrat les ocasions d'Ighalo (1'), Torje (12'), Borja Gómez (19'), El Arabi (216') o Miguel Rico (30') i va portar els blanc-i-blaus fins i tot a creure que en alguna bona sortida al contracop podria arribar el 0-1. El tècnic mexicà va donar el protagonisme ofensiu a Stuani, conscient que l'uruguaià es mou millor en escenaris de joc vertical i solitari. Wakaso i Simao havien de ser els homes que connectessin amb ell en les transicions, però la precipitació del ghanès i la baixa forma del portuguès van fer difícil qualsevol combinació ofensiva. La millor ocasió visitant va arribar al minut 42, quan Stuani va pentinar un xut de Colotto en una acció de córner i va obligar Toño a tirar de reflexos per evitar el gol.

Tot i les dificultats, tot i el setge local, l'Espanyol va defensar-se amb ordre i sense perdre en cap moment la calma. Més junt, més confiat, l'equip es va moure amb actitud i maduresa i va afrontar els últims minuts del xoc fins i tot amb il·lusió de sumar alguna cosa més que un punt. Wakaso va estar a punt de caçar una bona centrada des de l'esquerra, però va calcular malament la rematada i Toño va poder evitar el 0-1.

I de porter a porter per, en la següent acció, convertir Cristian Álvarez en salvador del seu equip, amb un blocatge segur després una rematada de cap de Jaime. L'argentí, a més, va sortir amb valentia per intimidar a l'àrea petita a cada centrada andalusa i va posar una mà providencial per evitar que un xut de falta de Dani Benítez es colés per tot l'escaire al temps afegit.

Al final, 0-0 i primer punt de l'era Aguirre. El tècnic mexicà, coherent, va posar les primeres bases del seu nou Espanyol. Els pilars que han de donar la permanència a l'equip.

stats