02/02/2013

Aguirre recupera Verdú i Martínez enyorarà Ballesteros

2 min
Joan Verdú, que torna després d'un partit de sanció, fa una passada per superar la pressió del sevillista Ivan Rakitic.

Dos capitans tornen i un altre es perdrà el partit per lesió. Joan Verdú, després de complir el primer cicle d'amonestacions contra el Saragossa, i Cristian Álvarez, recuperat ja d'unes llargues molèsties als isquiotibials, completen la llista de Javier Aguirre per enfrontar-se aquesta tarda a Cornellà-El Prat (20 h, Canal+ Liga / GolT) al Llevant, que perd Sergio Ballesteros per un problema al bíceps femoral. La baixa del líder de la defensa granota és especialment sensible per a Juan Ignacio Martínez, perquè d'un total de 15 partits que el Llevant ha disputat sense el central en les últimes cinc temporades, el conjunt valencià només n'ha guanyat quatre. Amb ell al terreny de joc, el Llevant resol amb victòria el 43% dels partits i només perd el 35%. Sense Ballesteros, les possibilitats de derrota augmenten fins a pràcticament la meitat.

Aquesta dada no assegura els punts a l'Espanyol, com tampoc la bona ratxa com a local del conjunt blanc-i-blau. "Haver guanyat tres cops seguits no ens dóna ja la quarta victòria", recordava en roda de premsa Aguirre, que exigeix "la màxima intensitat" als seus futbolistes per seguir acostant-se a l'objectiu dels 42 punts. Que el Llevant hagi caigut en els seus últims quatre desplaçaments (contra el Rayo, el Betis i l'Atlètic en Lliga i davant el Saragossa en Copa) tampoc serveix de relaxació per al tècnic mexicà, que lloa la gran campanya dels granotes.

Dilemes al lateral i a la porteria

Aguirre afronta el xoc d'aquest vespre amb les baixes de Víctor Sánchez i Javi López per sanció, i de Cristian Gómez per lesió, i amb dos dubtes en l'alineació. D'una banda, la recuperació de Cristian Álvarez li planteja un debat a la porteria que l'entrenador considera "més periodístic que esportiu", però sembla difícil que l'argentí prengui el lloc a un Kiko Casilla cada dia més en forma. D'altra banda, hi ha un lloc al lateral dret que podrien cobrir Raúl Rodríguez (amb qui Aguirre compta poc però que ha tingut minuts de lateral en trams finals de partit) o Felipe Mattioni (inactiu des de fa més de dos anys per dues lesions al genoll). Els problemes de lumbàlgia de Baena podrien donar minuts a Tejera al mig del camp.

A més de Ballesteros, el Llevant de Juan Ignacio Martínez tampoc comptarà amb Dudka, Roger Martí, ni els dos fitxatges, Acquafresca i Vyntra.

stats